Skip to main content
Dragana Mirković

TUGA JUŽNOG VETRA Dragana je rekla ovo o Sinanu, Miletu, Kemalu i Šemsi a ONDA JE ZAPLAKALA (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/StudioMMI
Nije mogla da suzdrži emocije...

Legendarni "Južni vetar" nesumnjivo je najznačajniji bend srpske estrade, ma šta ko o njemu mislio. Možda nikada nije predstavljao pravi "mejnstrim" na domaćoj muzičkoj sceni, ali ovaj sastav iznedrio je neke od najvećih zvezda balkana, a njihovi hitovi iz zlatnih dana se i dan danas pevaju bezmalo na svakoj žurci.

"Južni vetar" osnovao je talentovani muzičar Miodrag Ilić, poznatiji kao Mile Bas, osamdesetih godina, a udarnu pevačku petorku sačinjavali su Dragana Mirković, Sinan Sakić, Mile Kitić, Kemal Malovčić i Šemsa Suljaković. Svoje albume sa "Južnim vetrom" snimali su i Luis, Jašar Amedovski, Šaban Bajramović, Šerif Konjević, Srećko Sušić, i drugi...

Međutim, glavna petorka, pored prepoznatljivog i specifičnog zvuka, ipak ostaje zaštitni znak ove grupe, koja je prerasla u muzički fenomen. No, osim individualnih talenata, nema sumnje da je jedna od tajni uspeha ove grupe estradnih umetnika i njihov blizak odnos i prijateljsvo koje su razvili nastupajući zajedno...

Južni Vetar
Foto: Youtube printscreen/StudioMMI

O tome svedoči i ovaj video u kojem možete čuti šta je Dragana rekla o svojim kolegama.

- Moram da kažem nešto o ovim ljudima. Volim ih i dan-danas, i niko nije svestan koliko su oni sjajni ljudi. Mile i Kemal uvek su bili najneozbiljniji, i uvek sam se smejala njihovim pričama. Sinan je sjajan kakav jeste, sa svim svojim hitovima. Ali, nikoga nisam volela kao što sam volela Šemsu - rekla je Dragana, i smesta počela da plače, ne uspevši da suzdrži emocije.

Tako je Gaga Mirković nedavno govorila o svojim "saborcima", koji su već odavno otišli svako svojim putem, i razvijali karijere nezavisno od matične grupe, a kako je izgledalo kada su svi na okupu pevali himnu "Južnog vetra" - "Nek puknu dušmani", možete se podsetiti uz legendarni spot:

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd