Skip to main content
Crna svadba

CRNA SVADBA: Svi smo sa nestrpljenjem iščekivali kraj, a ove GREŠKE u seriji NIKO nije primetio

Foto: Youtube Printscreen/Firefly Productions
Promaklo kreatorima.

Nedelju dana posle emitovanja poslednje epizode na Superstar TV, svetslost dana na kanalima RTS-a ugledala je i završna scena serije koja nas je proteklih mesec i po dana držala u neizvesnosti, strahu i konstantnom naporu da prokljuvimo do tančina sve teorije zavere, tehnike egzorcizma, rituale vlaške magije i hijerarhiju tajnih društava.

TITOVA SMRT JE PROMENILA ZAVRŠETAK FILMA "KO TO TAMO PEVA" - Evo kako je trebalo da se ZAVRŠI

TITOVA SMRT JE PROMENILA ZAVRŠETAK FILMA "KO TO TAMO PEVA" - Evo kako je trebalo da se ZAVRŠI

TRAGEDIJA KOJA SE KRIJE IZA PRIČE "PETAR PAN" - Odrastali smo uz njega, ali je ISTINA potpuno drugačija

TRAGEDIJA KOJA SE KRIJE IZA PRIČE "PETAR PAN" - Odrastali smo uz njega, ali je ISTINA potpuno drugačija

DA LI VIŠE VOLITE RUKOPIS ILI KUCKANJE NA TASTATURI? U zavisnosti od toga u mozgu se dešava nešto neverovatno

DA LI VIŠE VOLITE RUKOPIS ILI KUCKANJE NA TASTATURI? U zavisnosti od toga u mozgu se dešava nešto neverovatno

Reč je o seriji Crna svadba, koja je bez ikakve dileme izazvala ogromno interesovanje javnosti. Neverovatan rasplet događaja, nagoveštavanje uzbudljive druge sezone, ali i nekoliko neobjašnjenih okolnosti, krase prvu sezonu jedne od najgledanijih serija u ovoj godini.

Iako zavređuje veliku pažnju, zbog količine neizvesnosti koji je unela u prosečnog gledaoca, ipak, po završetku emitovanja poslednje epizode postoje stvari koje nam tvorci Crne svadbe nisu objasnili...Ili će možda to uraditi u drugoj sezoni, na kojoj se već uveliko radi.

Crna svadba,
Foto: Youtube printscreen/SUPERSTAR TV

Pa, krenimo redom!

Dakle, ono što svima prvo zapada za oko je samo ime serije. Događaj poznat pod imenom Crna svadba je "oživeo", makar u sećanjima starijih Vlaha, koji su uživo prisustvovali tom činu, no za kasniji rasplet događaja u seriji, ovaj okultni ritual nije imao preterane konekcije. 

Težište radnje je sa vlaške magije prebačeno na tajna društva, vojsku zla, kojom upravlja crni vojvoda, kapetani i ratnici.

Ukoliko tajna društva nisu makar u svom izvornom obliku povezana sa vlaškom magijom, postavlja se pitanje zbog čega je uopšte ritual crne svadbe uvršten u seriju, te još ona nosi i to ime?

Poslednja scena serije, u kojoj Danijela (Jelene Stupljanin) leži iskasapljena, ali joj se telo pomera daje novu i još uzbudljiviju dimenziju samom zapletu i prologu za drugu sezonu. Širenje vojske crnog vojvode ovekovečeno u "pandemiji oblizivanja" takođe unosi veliko nestrpljenje za mnoga pojašnjenja koja očekujemo u prvim epizodama sledeće sezone.

Serija takođe ima nekoliko sitnih grešaka, koje su promakle kreatorima.

Naime, kada Mitra iz VMA prevoze u policijsku stanicu Novi Beograd, kolona ide putem kroz kukuruze i preko pružnog prelaza, što se ne nalazi između dve ustanove, no to bi se i moglo razumeti ukoliko je bilo neophodno za sam kontekst scena.

Ono što je svakako više zapalo za oko su momenti nakon nesreće na pružnom prelazu. Naime, nezgoda se dešava noću, hitna pomoć i policija stižu, Mitar breži kroz kukuruz, a u potragu za njim kreću tek sutradan, kada se već razdanilo.

Crna svadba
Foto: Youtube printscreen/Firefly Productions

Takođe, obaveštajac Ćirić (Uliks Fehmiju) zajedno sa Natašom (Jelena Đokić), i njenom ćerkom Idom ostavlja svoja kola kako bi zavarao trag policiji, ulazi u taksi te odlazi do crkve gde treba da se održi čin egzorcizma. Kada inspektor Tomić (Nikola Kojo) uzme Idu, iz crkve izlazi Ćirić i staje ispred svog audija, koga je podsećamo ostavio u Beogradu.

Uprkos sitnim propustima, Crna svadba predstavlja pravo osveženje u sve većoj hiperprodukciji domaćih serijama, te "štrči" svojom dinamičnošću i uzbuđenjem, a svi sa nestrpljenjem očekujemo drugu sezonu uz očekivanja da nam reši sve nedoumice koje smo imali posle prvih 10 epizoda.

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd