Skip to main content
sunčanje

ČUVAJTE SE OVAKVOG SUNCA: Evo šta se desilo DEVOJCI posle samo SAT VREMENA na OTVORENOM

Foto: Profimedia
Neverovatno!

Boravak na prejakom suncu može imati katastrofalne posledice, a sa time se suočila jedna devojka iz Britanije koja nije mogla da prepozna lice nakon sat vremena.

TikTok uvodi novi filter koji će blokirati sadržaj za određenu grupu korisnika

TikTok uvodi novi filter koji će blokirati sadržaj za određenu grupu korisnika

TRAGEDIJA - POGINUO MLADI TIKTOKER (22)! Udario glavom u TOBOGAN - na mestu ostao mrtav

TRAGEDIJA - POGINUO MLADI TIKTOKER (22)! Udario glavom u TOBOGAN - na mestu ostao mrtav

Boravak na suncu tokom letnjih meseci kada su najvreliji talasi može prouzrokovati probleme. Stručnjaci svaki put ističu važnost izbegavanja sunca u najtoplijem delu dana, a svakodnevno apeluju da se koristi zaštita prilikom sunčanja. Iako mnogima ta zaštitta možda predstavlja dodatno opterećenje ili obavezu više, dok na peškiru pokušavaju da uhvate zrake sunca i nabace boju, trebalo bi da znaju da nezaštićena koža na julskom suncu može imati katastrofalne posledice.

sunčanje
sunčanje
Foto: Profimedia

Ako ste od nih koji brzo pocrne ili se hvalite kako vam ne treba krema jer imate dobru pigmentaciju koja savršeno "hvata boju" imate sreće, ali to ne znači da kao i drugi koji brzo izgore ne treba da se blagovremeno zaštitite. Jedna devojka iz Britanije, Eva Džons na TikToku je pokazala kako se „provela“ jer nije mislila na svoju kožu, niti se zaštitila adekvatno.

Snimak koji je objavila Eva Džons iz Britanije pogledalo je 3, 2 miliona korisnika a podelila je neprijatno iskustvo sa kojim se skoro susrela boraveći bez adekvatne zaštite na suncu. Na plaži dok je kampovala duvao je povetarac i ništa nije ukazivalo da će dobiti velike opekotine.

Ona je rekla da se nije dobro zaštitila kremom i to je uzelo danak. Problem je nastao kada se vratila u šator nakon izvesnog vremena. Lice joj je bilo crveno i otečeno i bolno na dodir, a kasnije su izbili i plikovi. Devojka je podelila snimak gde se koža kroz nekoliko faza menja i kako je njeno oštećenje sve jasnije od nastalih opekotina.

sunce
sunce
Foto: Profimedia/ilustracija

Eva tvrdi da nije bila svesna da je tako jako sunce, misleći da je nekih 20 stepeni opušteno je otišla na plažu sa prijateljima i zadržala se oko sat vremena. Da nešto nije u redu sa kožom shvatila je nakon što je počeo nos da crveni. Posle izvesnog vremena videla je da je i ostatak lica je izgoreo.

- Duvao je povetarac pa nisam mislila da će biti tako loše kao što je bilo - rekla je ona u jednom snimku.

Objasnila je svima da ne bi izašla po takvom vremenu sigurno da je znala da je tako toplo, a takođe ne bi bez kreme boravila na tako jakom suncu.

– Trebalo je da stavim dovoljno kreme za sunčanje prošle nedelje, to je bila moja greška. - kaže devojka u snimku.

Mnogi su bili šokirani zbog čega nije nanela kremu na tako velikom UV zračenju i savetovali joj da ne izlazi iz kuće bez zaštite. Drugi su se složili kako su isto na težak način naučili da se koža mora zaštititi od preteranog izlaganja suncu.

Sunčanje
Sunčanje
Foto: Profimedia

- Ja sam iz Portugalije. Neverovatno je koliko britanskih turista kad dođe ovde izgori. Pomisliću ljudi da nema tamo kod vas krema za sunčanje – našalio se jedan od korisnika.

Mnogi su se poput ove devojke požalili da i pored faktora 50 nisu uspeli na letovanju da se zaštite kako treba od prejakog sunca.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd