Hleb držite u plastičnoj kesi? To je greška - evo koje je najbolje rešenje!
Probajte!
Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pre toga ga stave u papirnu ili, češće, plastičnu kesu.
To je greška zbog koje se on ubuđa već posle nekoliko sati! Zašto? Kesa prvo polako, ali sigurno "osuši" hleb i privuče vlagu iz njega na sebe, a sobna temperatura i vlažna sredina su idealni za razvoj buđi. Plus, ako ga ostavljate u kuhinji na mesta gde može da dođe u kontakt sa isparenjima od kuvanja, ubuđaće se još brže.
Najbolje rešenje, koliko god vam možda čudno zvučalo, jeste da hleb stavite u zamrzivač. Tako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni.
NAJJEZIVIJA SLIKA IKADA? Napravili su lepu porodičnu fotografiju - dok nisu videli UŽAS u levom uglu! (FOTO)
UŽAS U SEKUNDI! Kad je video šta je upecao, bilo je KASNO - noga mu je bila u KRVAVIM FRONCLAMA! (VIDEO)
Rekla je da želi S*KS na svakom mestu na kugli zemaljskoj - odmah dobila ponudu koja se NE ODBIJA! (FOTO)
2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će njegov ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!
Isprobajte, rezultat će vas iznenaditi.