Skip to main content
Spajdermen

JEDNA stranica stripa o Spajdermenu prodata za rekordnih 3.36 miliona dolara na aukciji (FOTO)

Foto: Youtube printscreen/Sony Pictures Entertainment
Mnogo je, kume...

Stranica originalnog umetničkog crteža iz hvaljenog stripa iz 1984. o Spajdermenu prodata je u četvrtak za rekordnih 3,36 miliona dolara u Sjedinjenim Državama.

ŠTO SE TIČE NEPISMENOSTI - ISTI SMO! Evo koje su gramatičke greške Hrvati najčešće pravili u 2021. godini

ŠTO SE TIČE NEPISMENOSTI - ISTI SMO! Evo koje su gramatičke greške Hrvati najčešće pravili u 2021. godini

Stranica prikazuje prvo pojavljivanje Spajdermenovog crnog simbiotskog odela, koje će kasnije dovesti do stvaranja antiheroja Venoma u radu Majka Zeka iz "Marvel Super Heroes Secret Wars" broj 8.

Spajdermen
Spajdermen
Foto: Instagram printscreen/spiderman.picture.daily

"Ova stranica bila je veliko otkriće! Ovde je Piter Parker zapravo dobio svoj novi crni kostim. Ali... to je kostim sa tajnom! Jer vrlo brzo se ispostavi da je živ i da ima svoju agendu. To je izvor lika Venoma!" navodi "Heritage Auctions" u svom opisu.

Licitacija za crtež počela je sa 330.000 dolara, a ubrzo je dosegla astronomskih 3,360,000 dolara. Prethodni rekord za stranicu iz unutrašnjosti američkog stripa bio je 657.250 dolara za okvir koji prikazuje prvu sliku Vulverina u izdanju "The Incredible Hulk" iz 1974. godine. 

Primerak stripa iz 1938. br. 1, prvo pojavljivanje Supermena, prodat je za 3,18 miliona dolara prvog dana četverodnevne aukcije u Dalasu u Teksasu, objavila je aukcijska kuća na Tviteru.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
8 Beograd