Sreda 21. feb 2024.
Bubašvaba

ODMAH PROBAJTE! Četiri načina kako da se ZAUVEK rešite groznih bubašvaba u vašem dom, ali OPREZ!

Foto: Profimedia/ilustracija
Morate biti pažljivi.

Bubašvabe su možda najzastupljenije štetočine na planeti. Ne samo da nose bolesti (u retkim slučajevima), već su povezane s prljavom okolinom (često pogrešno). Postoje kućna sredstva za bubašvabe koji će delovati kao prirodne ubice, i omogućiti vam da uključite svetla, bez bojazni da će zasvetleti na podu.

Obratite pažnju! U ove objekte NE SMETE da uvodite vaše ljubimce!

Kija otišla na Sejšele - a pre toga OTKRILA JE OVO o Slobi i njoj! "Rekao mi je da NIKOM ne kažem"!

Soba bikarbona i šećer

Soba bikarbona, šećer i čaša vode na crnoj podlozi, jednostavna je, ali učinkovita mešavina, koja brzo donosi željene rezultate u vidu znatnog smanjenja populacije bubašvaba. Ipak, prvo morate otkriti, ako još niste, gde se šetači kriju.

NEĆETE MOĆI DA IH IZBACITE IZ GLAVE! Ovo su 20 najiritantnijih pesama ikada! (VIDEO)

soda bikarbona
soda bikarbona
Foto: Profimedia

Evo što vam treba za početak - soda bikarbona, šećer, posuda ili čaša.

Soda bikarbona nije otrovna kao borna kiselina, pa će se lagano mešati sa želudačanom kiselinom bubašvaba, uzrokujući laganu, ali sigurnu smrt. Pomešajte istu količinu sode bikarbone i šećera (1/4 je dobar početak). Sve što treba da uradite jeste da poprskate željeno područje na kome ste videli bubašvabe.

Postupak ćete morati da ponovite više puta kako biste bili sigurni da sredstva ima dovoljno da ubije bubašvabe. Šećer nije smrtonosni deo mešavine, ali se dodaje kako bi ih privukao.

KONAČNO! Veštačka inteligencija će nam omogućiti komunikaciju sa životinjama!

Borna kiselina

Borna kiselina je jedan od najboljih ubica bubašvaba, mrava i raznih drugih štetočina. Što se tiče bubašvaba, dokazano je učinkovita, zbog čega je jedno od najčešće korišćenih sredstava za tu svrhu. Ipak, borna kiselina je opasna, stoga je držite van domašaja dece i kućnih ljubimaca.

Reč je o otrovu i dugotrajna izloženost bornoj kiselini može uzrokovati bolest, a gutanje, trovanje. Bubašvabe će sigurno umreti ako dođu u dodir s bornom kiselinom, ali ima nekoliko napomena koje treba uzeti u obzir prilikom korišćenja borne kiseline u domu.

Ova žena SVOJEVOLJNO ide na sahrane, predstavlja se kao prijateljica, a onda radi jednu UŽASNU stvar

Potrebna je samo lagano posipati prah po podu (previše, neće biti učinkovito). Borna kiselina nije učinkovita kada je vlažna. Cilj je da "prođu" preko praška borne kiseline, što je teško, ako su u ćoškovima ili ispod ormarića. Nakon što stavite kiselinu, bubašvabe će je pokupiti pipcima, nogama i telom, pa će tokom timarenja, progutati kiselinu, što će rezultirati smrću.

Devojka čisti kuhinju
Foto: Profimedia

Tečnost za omekšavanje veša

To je kućno sredstvo koje podrazumeva veći angažman s vaše strane. Omekšivač za veš može ubiti bubašvabe, ali nije dovoljno samo da ga poprskate po podu. Umesto toga, morate napraviti raspršivač i aktivno raspršivati ​​supstancu po bubašvabama koje vidite i po vašem domu.

KAD ĆERKA MILIJARDERA KRENE NA FAKULTET! Indijac kupio mezimici HOTEL - Ona ima samo jedan zadatak!

Evo šta vam treba za početak - omekšivač za prirodne tkanine, voda i boca za raspršivanje.

U bocu za raspršivanje dodajte tri čepa omekšivača i dva čepa vode pa smesu promućkajte. Smesa će biti prilično gusta pa to imajte na umu prilikom prskanja. Kad vidite bubašvabe, poprskajte ih s tečnošću. Bubašvabe dišu kroz kožu, pa kad ih gusta supstanca poprska, ugušiće ih. Ovo je jedan od kućnih sredstava za bubašvabe, koje najbolje deeluje ako ih ima puno.

Žena sa kesom punom limuna
Foto: Profimedia/ilustracija

Limunov sok

Svež miris limuna često je povezan s čistom kućom, a limun je jedno od najpopularnijih sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Poznato je da je sok od limuna snažan agens koji je u stanju da ukloni masnoću i mrlje, ali ono što mnogi ljudi ne znaju jeste da ubija i bubašvabe. Anti-patogena svojstva limuna, i drugih agruma, oteraće bubašvabe.

HIČKOK, TITANIK, TESLA, DALI... Ovo je 13 zapanjujućih i retko viđenih slika iz prošlosti! Zanemećete

Možete napraviti mnogo različitih sredstava od limuna, kako biste oterali bubašvabe iz svog doma. Dodajte sok od limuna i poprskajte njime sva teško dostupna područja kuće u kojima izlaze bubašvabe.

Ako želite da idete do krajnosti, što vam toplo preporučujemo, trebaće vam - kanta ili velika posuda, sok od limuna (flaširan ili sveže isceđen), krpe ili peškiri.

dve bubašvabe
Foto: Profimedia

Postupak

Pomešajte vodu i sok zajedno, ali pripazite da limun nije previše razređen. Ovo zvuči komplikovano, ali nije. Preporučujemo dodavanje limunovog soka u kantu, a zatim lagano dodavanjem vode kako bi se zadržao jak miris limuna. Nakon toga očistite sve površine do poda s mešavinom. Cilj je očistiti sve površine gde bubašvabe žive kako bi ih odbili. I vašdom imati čisti miris svežeg limuna.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd