Četvrtak 07. dec 2023.
Gvinet Paltrou

Kozmetičarka glumice Gvinet Paltrou tvrdi da NE POSTOJE tipovi kože i daje 7 saveta za pravu negu!

Foto: Profimedia
Nije na odmet poslušati je...

Kozmetičarka Linda Meredit je poznata među svetskim javnim ličnostima, a između ostalih su joj Madona i Gvinet Paltrou redovne klijentkinje. Ona tvrdi da ljudi zapravo nemaju različite tipove kože, već da sve zavisi od količine stresa kojem smo izloženi, kao i načinu ishrane. 

Ona daje sedam saveta kako da uvek imaš zdravu kožu:

1) Hidriraj se iznutra i spolja

Hidratacija je jedna od ključnih stvari. Potraži sastojke kao što su hijaluronska kiselina jer povlači vlagu iz vazduha pomažući da se ponovo hidrira površina.

Stvari kao što su aloe vera i šea buter omekšavaju kožu i stvaraju zaštitni sloj koji zatvara površinu sprečavajući kožu da izgubi vlagu. 

Madona
Foto: Profimedia

2) Izbegavaj teške mere

Nemoj da tretiraš svoju kožu agresivno, već nežno. Rukuj pažljivo, kao što bi bebu, hraneći je i negujući, a ne guleći je. 

Previše piling tretmana ili proizvoda će dovesti do prevremenog starenja i takođe poremetiti kožnu kiselinu, koja može da dovede do hroničnih problema sa kožom. 

3) Izbegavaj šećer

Šećer je veliki problem kada se radi o održavanju zdrave, sjajne kože. Previše šećera će hraniti gljivice i takođe iritirati je ili dovesti do pucanja kože.

- Rečeno nam je da nam je potrebno pet obroka dnevno, što mogu biti voće ili povrće. Povrće retko uzrokuje probleme sa kožom, ali previše voća može uzrokovati pucanja, naročito na bradi. Do toga dolazi zbog previše voćnog šećera, naročito u bobičastom voću.  

Jednostavno smanjite količinu i to će nestati. Kada je generalno o ishrani reč, treba balansirati alkalne i kiseline. 

Gvinet Paltrou
Foto: Profimedia

4) Dobro čisti kožu

Dobro čisti kožu, naročito uveče, kako bi sprečila nakupljanje pudera, koje na kraju tvoja koža može da upije.  

Koristi kreme sa faktorom, ali pažljivo. Zapamti da su često pune hemikalija koje telo može da apsorbuje ako se temeljno ne uklone. 

5) Slojevitost

Budi sigurna da si nanela dovoljno proizvoda kada nanosiš kreme. Ako brzo upiju, to znači da je tvoja koža još gladna, pa nanesi dodatni sloj. Zato je važno da kada dođeš kući uveče, odradiš svoju večernju rutinu odmah, kako bi dala koži vremena da upije kreme i da bi imala vremena da naneseš još ako bude potrebno.

Ako čekaš dok ne kreneš na spavanje, nikada nećeš naneti dovoljno proizvoda. 

6) Tretmani lica

Čak iako ideš u kozmetički salon, izdvoj vremena da odradiš tretman lica kod kuca. Održavanje kože između poseta salonu je veoma važno - napravi vremena za piling, hidrataciju i masku.  

7) Ne čačkaj bubuljice

Čak i javne ličnosti imaju loš dan za kosu ili kožu, pa ako se i tebi desi tako nešto, nemoj da stiskaš, kopaš ili trčiš kod dermatologa. Jednostavno može da se radi o nečemu što si pojela ili zbog stresnog dana. Najbolje bi bilo da koristiš korektor dok ne nestane i nećeš imati ožiljke. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd