Subota 24. feb 2024.
Nega kože

Mislite o svom licu na vreme - Ključne stvari za negu kože posle 25. godine

Foto: Shutterstock
Kada napunite 25 godina vaša koža zahteva posebnu negu.

Kako se brinete o vašoj koži nakon 25. godine zavisi kako ćete izgledati posle 35. godine. Potrebno je da pronađete ravnotežu između pravilnog čišćenja, hidratacije i sprečavanja pojave prvih znakova starenja.

Maska za lice

Posle 25. godine, 3 puta nedeljno nanosite masku za lice. Takođe, tokom leta uživajte u serumu na bazi hijaluronske kiseline - ne samo da će hidrirati kožu, već će i osvežiti vaše lice.

Zaštita kože

Zaštita kože od sunca, nakon 25. godine treba da vam postane navika, kao što je pranje zuba ujutru. Nije bitno da li idete na plažu ili na posao – koža treba da bude zaštićena. Izaberite dnevnu kremu sa SPF-faktorom.

UVEK SU SAME i teško im je udovoljiti - Devojke rođene u ovim horoskopskim znacima NIJE LAKO OSVOJITI

UVEK SU SAME i teško im je udovoljiti - Devojke rođene u ovim horoskopskim znacima NIJE LAKO OSVOJITI

Naneli ste kremu, ali koža vam je i dalje SUVA? Evo zašto se to dešava

Naneli ste kremu, ali koža vam je i dalje SUVA? Evo zašto se to dešava

Hidratacija

Nije bitno koliko imate godina, hidratacija kože je obavezna. Izaberite kreme visokog kvaliteta sa mineralnim uljima i glicerinom.

Blago čišćenje

Prva stvar na koju treba da obratite pažnju - to je čišćenje kože. Kozmetičari savetuju da koristite prirodne i blage proizvode za čišćenje kože.

Krema
Krema
Foto: Profimedia

Masaža

Nakon 25 godina je vreme da razmislite o masaži lica. U tom slučaju, ako iz nekog razloga niste spremne da odete kod kozmetičara, masažu možete da uradite kod kuće: rukama ili posebnim beauty uređajima. Kao osnovu za masažu koriste omiljeno ulje ili serum za lice.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd