clear sky
19°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

AJVAR ZA SAT VREMENA! Napravite ga BEZ PEČENJA paprika I ČIŠĆENJA ljuske u svom stanu, brzo i jednostavno

17.09.2023. 22:22
Piše:
Srbija Danas
ajvar
ajvar / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Aurora recepti

Ništa lakše!

Priprema ajvara zahteva dosta vremena, ali i prostora gde bi se čistile, pekle i mlele paprike, zbog čega mnogi odustaju od pripreme ukoliko žive u stanu i nemaju adekvatne uslove. Uz ovaj recept, ajvar možete pripremati u stanu, jednostavno i lako, a za pripremu vam je potrebno sat vremena, nakon toga rerna će sve odratiti sama, vaše je da povremeno promešate smesu.

Danas je NAJBOLJI dan za ZALJUBLJIVANJE! Mesec pravi LEP aspekt sa Venerom, astrolog objašnjava kako ga MAKSIMALNO iskoristiti

Danas je NAJBOLJI dan za ZALJUBLJIVANJE! Mesec pravi LEP aspekt sa Venerom, astrolog objašnjava kako ga MAKSIMALNO iskoristiti

ZABLISTALA U PUNOM SJAJU: Sanja Marinković zasenila sve - kosa podignuta u opuštenu punđu, svedena šminka i stajling od kog STAJE DAH (FOTO)

ZABLISTALA U PUNOM SJAJU: Sanja Marinković zasenila sve - kosa podignuta u opuštenu punđu, svedena šminka i stajling od kog STAJE DAH (FOTO)

Sastojci:

  • 5 kg paprika
  • 2,5 kg plavih patlidžana
  • 7,5 dcl ulja
  • 5-10 feferona (ovisno volite li blaži ili ljući, sami odredite količinu feferona)
  • 0,5 l alkoholnog sirćeta
  • 2,5 l vode
  • 3 kašike soli
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika bibera u zrnu

Priprema:

  • Operite patlidžane i papriku.
  • Papriku očistite od semenki i sve naseckajte na kockice.
  • U lonac s hladnom vodom stavite sirće, so, šećer, biber u zrnu i feferone.
  • Kad voda provri, stavite paprike na kockice i patlidžane da ponovo provri.
  • U zavisnosti od veličine lonca, količina paprike i patlidžana ohladiće ključalu vodu, a kad ponovno provri nakon 2 do 3 minuta izvadite patlidžane i papriku, te ih stavite na stanu da se ohlade.
  • Postupak ponavljajte dok se sva paprika i patlidžani ne prokuvaju.
  • U multipraktiku sameljite ohlađene paprike, patlidžane i feferone, stavite u lonac (najbolji plitki, a širok), dodajte ulje.
  • Možete da stavite i u rernu na 180 Celzijusa i pecite tri i po sata.
  • Na svakih pola sata potrebno izvadite iz rerne i promešajte.