Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АЈВАР ЗА САТ ВРЕМЕНА! Направите га БЕЗ ПЕЧЕЊА паприка И ЧИШЋЕЊА љуске у свом стану, брзо и једноставно

17.09.2023. 22:22
Пише:
Србија Данас
ajvar
ајвар / Извор: Фото: YouTube printscreen/Aurora рецепти

Ништа лакше!

Припрема ајвара захтева доста времена, али и простора где би се чистиле, пекле и млеле паприке, због чега многи одустају од припреме уколико живе у стану и немају адекватне услове. Уз овај рецепт, ајвар можете припремати у стану, једноставно и лако, а за припрему вам је потребно сат времена, након тога рерна ће све одратити сама, ваше је да повремено промешате смесу.

Данас је НАЈБОЉИ дан за ЗАЉУБЉИВАЊЕ! Месец прави ЛЕП аспект са Венером, астролог објашњава како га МАКСИМАЛНО искористити

Данас је НАЈБОЉИ дан за ЗАЉУБЉИВАЊЕ! Месец прави ЛЕП аспект са Венером, астролог објашњава како га МАКСИМАЛНО искористити

ЗАБЛИСТАЛА У ПУНОМ СЈАЈУ: Сања Маринковић засенила све - коса подигнута у опуштену пунђу, сведена шминка и стајлинг од ког СТАЈЕ ДАХ (ФОТО)

ЗАБЛИСТАЛА У ПУНОМ СЈАЈУ: Сања Маринковић засенила све - коса подигнута у опуштену пунђу, сведена шминка и стајлинг од ког СТАЈЕ ДАХ (ФОТО)

Састојци:

  • 5 кг паприка
  • 2,5 кг плавих патлиџана
  • 7,5 дцл уља
  • 5-10 феферона (овисно волите ли блажи или љући, сами одредите количину феферона)
  • 0,5 л алкохолног сирћета
  • 2,5 л воде
  • 3 кашике соли
  • 3 кашике шећера
  • 1 кашика бибера у зрну

Припрема:

  • Оперите патлиџане и паприку.
  • Паприку очистите од семенки и све насецкајте на коцкице.
  • У лонац с хладном водом ставите сирће, со, шећер, бибер у зрну и фефероне.
  • Кад вода проври, ставите паприке на коцкице и патлиџане да поново проври.
  • У зависности од величине лонца, количина паприке и патлиџана охладиће кључалу воду, а кад поновно проври након 2 до 3 минута извадите патлиџане и паприку, те их ставите на стану да се охладе.
  • Поступак понављајте док се сва паприка и патлиџани не прокувају.
  • У мултипрактику самељите охлађене паприке, патлиџане и фефероне, ставите у лонац (најбољи плитки, а широк), додајте уље.
  • Можете да ставите и у рерну на 180 Целзијуса и пеците три и по сата.
  • На сваких пола сата потребно извадите из рерне и промешајте.