clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NAJBOLJA MARINADA za roštilj - Ovako ćete dobiti SOČNO I UKUSNO MESO, biće vam potrebno nekoliko sastojaka

28.04.2023. 13:59
Piše:
Srbija Danas
Meso u marinadi
Meso u marinadi / Izvor: Shutterstock

Ukus mesa koje je stajalo u ovoj marinadi će vas oduševiti.

Marinada je tajni sastojak dobro spremljenog i ukusnog mesa, bilo da ga pržite u tiganju, pečete u rerni ili na roštilju.

Ključno je da meso odstoji u pripremljenoj marinadi najmanje dva do tri sata, kako bi upilo sve sastojke i bilo spremno za pečenje. Neki ljudi vole da mariniraju meso cele noći.

Prljav roštilj kvari UKUS MESA! Evo kako da ga NAJBOLJE OČISTITE i pripremite za upotrebu

Prljav roštilj kvari UKUS MESA! Evo kako da ga NAJBOLJE OČISTITE i pripremite za upotrebu

Zbog OVIH svakodnevnih životnih navika STRADAJU BUBREZI - Evo šta je potrebno da promenite

Zbog OVIH svakodnevnih životnih navika STRADAJU BUBREZI - Evo šta je potrebno da promenite

Marinada daje mesu sočnu i mekanu teksturu, kao i dobro poznati ukus, a može se marinirati bilo koje meso.

Sastojci za marinadu:

  • Ulje (maslinovo ili suncokretovo)
  • Crni biber
  • Aleva paprika
  • Suvi začini
  • Beli luk
  • Crni luk
  • So po potrebi
  • Peršun
  • Par kapi limunovog soka
  • Ruzmarin po želji

Priprema marinade:

Meso posoliti ili uvaljati u suvi začin. U posudu sipati beli luk iseckan na sitno, pa dodati preostale sastojke, crni luk iseckati na kolutiće. Svaki komad mesa, sa obe strane, potopite na kratko u marinadu, i ocediti višak ulja.

Roštilj
Roštilj / Izvor: Shutterstock

Komade poređajte u posudu i preko njih prelijte preostalu marinadu. Prekriti meso folijom i ostaviti u frižideru da se marinira 2-3 sata.