moderate rain
14°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1643
usd
109.4482
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

POSNI RUČAK ZA CELU PORODICU! Napravite ĆUFTE u paradajz sosu, a ovaj sastojak je idealna zamena za meso

18.01.2023. 22:55
Piše:
Srbija Danas
Posne ćufte
Posne ćufte / Izvor: Youtube Printscreen/Uradi Sama- Ideje za kreativce
Morate probati!

Ako su vam je dosadio standardni posni meni, vreme je da isprobate nešto novo! Posne ćufte u paradajz sosu lako se spremaju, a ukus im je odličan!

Sastojci za ćufte

  • 220 g oraha
  • 2 kriške hleba
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • voda po potrebi
  • 2 čena belog luka
  • biber
  • so
  • suvi začini po želji

Sastojci za sos

  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 1 glavica luka
  • Kašika ulja
Samo DVA PRSTOHVATA ovog začina jačaju imunitet, usporavaju ZGRUŠAVANJE KRVI, prekidaju glavobolju

Samo DVA PRSTOHVATA ovog začina jačaju imunitet, usporavaju ZGRUŠAVANJE KRVI, prekidaju glavobolju

JEDNOSTAVNO i lako, kao iz PEKARE - POSNI ŠTAPIĆI od belog vina, brzo se SPREMAJU, a još brže POJEDU (Recept)

JEDNOSTAVNO i lako, kao iz PEKARE - POSNI ŠTAPIĆI od belog vina, brzo se SPREMAJU, a još brže POJEDU (Recept)

Priprema ćufti:

U seckalici ili blenderu samleti orahe i sipati u veću činiju. Kriške hleba takođe staviti u blender i dodati im zgnječeni beli luk, sve samleti. Hleb dodati u mlevene orahe i dodati začine. Dodati vodu i promešati da se dobije gusta smesa koja može da se oblikuje. Od smese pravite ćufte i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.  Ćufte peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, pola sata. Nakon 15 minuta od pečenjam ćufte okrenuti.

Paradajz
Paradajz / Izvor: Profimedia

Priprema sosa:

Na prethodno zagrejanom ulju propržiti luk. Nakon par minuta dodajte pasirani paradajz u luk. Posolite po ukusu. Kada sos provri, smanjite temperaturu i pustite da se krčka uz povremeno mešeanje.

Kada su ćufte gotove, spustiti ih u sos i sve zajedno prodinstati još nekoliko minuta. Možete služiti uz prilog kao što je posna testenina, krompir pire ili pirinač.

 

Piše:
Srbija Danas
18.01.2023. 22:55