clear sky
16°C
01.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

RADIJE BIH JELA PASTU, NEGO NOSILA VELIČINU 0: Omiljeni recept Sofije Loren za kremaste špagete s limunom

09.05.2022. 17:29
Piše:
Srbija Danas/Hello magazin
Sofija Loren
Sofija Loren / Izvor: Profimedia

Recept Sofije Loren prepun je aroma, a priprema se za svega 15 minuta

Sigurno ste bar jednom čuli čuvenu izjavu Sofije Loren: „Radije bih jela pastu i pila vino, nego nosila veličinu 0“. Na sreću, italijanska filmska diva nije morala da se odriče gastronomskih zadovoljstava zarad dobre linije, a osim u profesiji koja ju je proslavila, odlično se snalazi i za šporetom. Legendarna glumica objavila je dva kuvara u kojima, sasvim očekivano, testenina zauzima centralno mesto. Donosimo vam jedan od njenih najpoznatijih recepata.

Baš u pravi čas – ugrabite nove prolećne patike po sniženoj ceni!

Baš u pravi čas – ugrabite nove prolećne patike po sniženoj ceni!

ZANIMANJE JOJ JE PROFESIONALNA LJUBAVNICA: Jana ima 23 godine i PLATU O KOJOJ MNOGI MOGU SAMO DA SANJAJU

ZANIMANJE JOJ JE PROFESIONALNA LJUBAVNICA: Jana ima 23 godine i PLATU O KOJOJ MNOGI MOGU SAMO DA SANJAJU

Sastojci

  • 250 g špageta
  • 60 g maslaca
  • 3 čena belog luka
  • korica 3 limuna
  • 60 ml soka od limuna
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber
  • 25 g rendanog parmezana
  • šaka svežeg bosiljka

Pasta
Pasta / Izvor: Profimedia

Recept Sofije Loren jednostavan je za pripremu

Pastu skuvajte na uobičajen način. Sitno iseckajte beli luk, narendajte koricu limuna i iscedite sok. U većem tiganju na umerenoj temperaturi rastopite maslac. Propržite beli luk, dodajte polovinu pavlake za kuvanje i začinite po ukusu. Dinstajte nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Ubacite gotovu testeninu, pa prelijte ostatkom pavlake. Dodajte sok i koru od limuna i mešajte da se sve lepo sjedini. Dodajte sitno naseckan bosiljak i pre serviranja pospite parmezanom.

Prijatno!