Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАДИЈЕ БИХ ЈЕЛА ПАСТУ, НЕГО НОСИЛА ВЕЛИЧИНУ 0: Омиљени рецепт Софије Лорен за кремасте шпагете с лимуном

09.05.2022. 17:29
Пише:
Србија Danas/Hello магазин
Sofija Loren
Софија Лорен / Извор: Профимедиа

Рецепт Софије Лорен препун је арома, а припрема се за свега 15 минута

Сигурно сте бар једном чули чувену изјаву Софије Лорен: „Радије бих јела пасту и пила вино, него носила величину 0“. На срећу, италијанска филмска дива није морала да се одриче гастрономских задовољстава зарад добре линије, а осим у професији која ју је прославила, одлично се сналази и за шпоретом. Легендарна глумица објавила је два кувара у којима, сасвим очекивано, тестенина заузима централно место. Доносимо вам један од њених најпознатијих рецепата.

Баш у прави час – уграбите нове пролећне патике по сниженој цени!

Баш у прави час – уграбите нове пролећне патике по сниженој цени!

ЗАНИМАЊЕ ЈОЈ ЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНА ЉУБАВНИЦА: Јана има 23 године и ПЛАТУ О КОЈОЈ МНОГИ МОГУ САМО ДА САЊАЈУ

ЗАНИМАЊЕ ЈОЈ ЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНА ЉУБАВНИЦА: Јана има 23 године и ПЛАТУ О КОЈОЈ МНОГИ МОГУ САМО ДА САЊАЈУ

Састојци

  • 250 г шпагета
  • 60 г маслаца
  • 3 чена белог лука
  • корица 3 лимуна
  • 60 мл сока од лимуна
  • 120 мл павлаке за кување
  • со, бибер
  • 25 г ренданог пармезана
  • шака свежег босиљка

Pasta
Паста / Извор: Профимедиа

Рецепт Софије Лорен једноставан је за припрему

Пасту скувајте на уобичајен начин. Ситно исецкајте бели лук, нарендајте корицу лимуна и исцедите сок. У већем тигању на умереној температури растопите маслац. Пропржите бели лук, додајте половину павлаке за кување и зачините по укусу. Динстајте неколико минута уз повремено мешање. Убаците готову тестенину, па прелијте остатком павлаке. Додајте сок и кору од лимуна и мешајте да се све лепо сједини. Додајте ситно насецкан босиљак и пре сервирања поспите пармезаном.

Пријатно!