РАДИЈЕ БИХ ЈЕЛА ПАСТУ, НЕГО НОСИЛА ВЕЛИЧИНУ 0: Омиљени рецепт Софије Лорен за кремасте шпагете с лимуном
Рецепт Софије Лорен препун је арома, а припрема се за свега 15 минута
Сигурно сте бар једном чули чувену изјаву Софије Лорен: „Радије бих јела пасту и пила вино, него носила величину 0“. На срећу, италијанска филмска дива није морала да се одриче гастрономских задовољстава зарад добре линије, а осим у професији која ју је прославила, одлично се сналази и за шпоретом. Легендарна глумица објавила је два кувара у којима, сасвим очекивано, тестенина заузима централно место. Доносимо вам један од њених најпознатијих рецепата.
Баш у прави час – уграбите нове пролећне патике по сниженој цени!
ЗАНИМАЊЕ ЈОЈ ЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНА ЉУБАВНИЦА: Јана има 23 године и ПЛАТУ О КОЈОЈ МНОГИ МОГУ САМО ДА САЊАЈУ
Састојци
- 250 г шпагета
- 60 г маслаца
- 3 чена белог лука
- корица 3 лимуна
- 60 мл сока од лимуна
- 120 мл павлаке за кување
- со, бибер
- 25 г ренданог пармезана
- шака свежег босиљка
Рецепт Софије Лорен једноставан је за припрему
Пасту скувајте на уобичајен начин. Ситно исецкајте бели лук, нарендајте корицу лимуна и исцедите сок. У већем тигању на умереној температури растопите маслац. Пропржите бели лук, додајте половину павлаке за кување и зачините по укусу. Динстајте неколико минута уз повремено мешање. Убаците готову тестенину, па прелијте остатком павлаке. Додајте сок и кору од лимуна и мешајте да се све лепо сједини. Додајте ситно насецкан босиљак и пре сервирања поспите пармезаном.
Пријатно!