Utorak 27. feb 2024.
pas

Ova RASA pasa je NAJBOLJI ČUVAR doma - Ljupki kao male mace, dok im ne dirneš gazdu, decu ili kuću

Foto: Shutterstock
Ljudi koji žive u selima, a koji imaju velika gazdinstva i prostrana dvorišta, često su u dilemi kojeg psa da uzmu kao pouzdanog čuvara.

Određene rase pasa cenjene su i dobro poznate po svojoj zaštitničkoj naravi, koja do izražaja najviše dolazi kada čuvaju svoj dom i porodicu.

Ako želite pored sebe da imate odanog i neustrašivog životnog suputnika koji će, ako je potrebno, moći i da zaštiti vašu porodicu, onda je ova rasa pasa najbolja za vas.

"Spadam u ljude ČELIČNOG ZDRAVLJA, živim SELJAČKI život" - Tanja Bošković poslednjih 35 godina nije imala ni kijavicu, evo zbog čegatanja

"Spadam u ljude ČELIČNOG ZDRAVLJA, živim SELJAČKI život" - Tanja Bošković poslednjih 35 godina nije imala ni kijavicu, evo zbog čega

Ugledajmo se na SVETOGORSKE MONAHE, bar u vreme BOŽIĆNOG POSTA! Jeromonah Onufrije otkriva šta POSNA TRPEZA treba da sadržiSveta gora

Ugledajmo se na SVETOGORSKE MONAHE, bar u vreme BOŽIĆNOG POSTA! Jeromonah Onufrije otkriva šta POSNA TRPEZA treba da sadrži

Nemački ovčar

Cenjeni i dobro poznati kao policijski i vojni psi, nemački ovčari su veliki čuvari i kada je reč o njihovom ljudskom "čoporu". Uzgajana za čuvanje ovaca, ova velika, inteligentna pasmina ima urođenu zaštitničku narav i lojalnost. Nemačke ovčare lako je timariti, vole da budu aktivni, ali znaju i da se opuste. Suprotno uvreženom mišljenju, dobri su i sa decom.

Jedna od omiljenih rasa u seoskim domaćinstvima, jer se lako dresira, poslušan je i život bi dao za svog vlasnika. Neustrašiv čuvar, koji posebno štiti decu u porodici u kojoj se nalazi. Reč je o disciplinovanoj rasi psa koja dozvoljava ljudima da priđu, ne napada, ali ukoliko vlasnik da naredbu, oni koji mu se nađu na putu, ne prolaze baš najbolje. Reč je o psu punom samopouzdanja koja se pokazala kao odličan čuvar domaćinstva, ali i stada.

Akita

Jedna od onih pasmina koja se ne preporučuje ljudima koji nisu ranije imali psa. Akita je tih, ali vrlo zaštitnički nastrojen pas. Vrlo je snažan i treba biti pažljiv kada je u blizini dece. Akitu je najbolje uzeti kao štene i odmah početi s treningom poslušnosti. Ova japanska pasmina uzgojena za lov specifična je i po tome što u kući zna da bude tiha i neprimetna, a napolju izrazito prijateljski raspoložena, ali i oprezna.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd