scattered clouds
25°C
20.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.611
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Napravite sami SUVI ZAČIN: Evo kako da pripremite potpuno ZDRAV ZAČIN za vašu porodicu, bez ADITIVA

05.02.2022. 14:51
Piše:
Srbija Danas
vegeta
vegeta / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Moja mala kuhinja

Neizostavan sastojak za svako kuvano jelo...

Mnoge domaćice u kuhinji imaju začin vegetu, koja je neizostavna u svakom jelu. Dodaje se u variva, mesa, potaže, supe i čorbe. Međutim, zbog aditiva koji se dodaju u ovaj začin, nije preporučljivo da tako često bude u upotrebi. Kako biste izbegli ovo, a da ne morate da se odreknete omiljenog začina, preporučujemo da vegetu napravite sami i to veoma lako. 

Pripremljena na ovaj način je veoma zdrava i jednako dobra kao ona iz prodavnice. 

vegeta
vegeta / Izvor: Profimedia

STOMAK SE UVUKAO, RUKE ISUVIŠE KOŠČATE: Dnevno je trošila na hiljade evra, onda je RASPRODALA ČAK I POSUĐE, danas šokira fotografijom u kupaćem!
DIJETA CECE RAŽNATOVIĆ: Pevačica SMRŠALA PET KILOGRAMA uz ovaj plan ishrane, jedna NAMIRNICA je ključna

DIJETA CECE RAŽNATOVIĆ: Pevačica SMRŠALA PET KILOGRAMA uz ovaj plan ishrane, jedna NAMIRNICA je ključna

ISHRANA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Teniser NE jede MESO, ovako nadoknađuje PROTEINE, a ovo je OBAVEZNO na MENIJU

ISHRANA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Teniser NE jede MESO, ovako nadoknađuje PROTEINE, a ovo je OBAVEZNO na MENIJU

Sastojci:

  • 500 g šargarepe
  • 250 g paškanata
  • 1 veći koren celera
  • list peršuna i celera
  • so

Priprema:

Šargarepu, celer i paškanat oprati i oljuštiti, zatim samleti ili izblendirati (lišće nožem iseći). Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promešati. Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suvog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru.

vegeta
vegeta / Izvor: Profimedia

Ukoliko je po volji, možete za ovo koristiti morsku ili himalajsku so.