03. dec 2023.
Satana

Nosimo li svi SATANIN ŽIG? Vernici ubeđeni da se proročanstvo oca Tadeja ispunjava, evo šta kažu sveštenici o LIČNIM KARTAMA

Foto: Shutterstock/Youtube printscreen/DoubleA Tutorijali
Digitalizacija je u punom jeku, a neki joj se u ime religije opiru

Još 2008. godine MUP je počeo da izdaje biometrijske lične karte, a pojava čipovanih dokumenata izazvala je pravu buru među ljudima. Mnogi nisu želeli da sa sobom nose mikročim smatrajući da tako pristaju da budu kontrolisani od strane vlasti. Međutim, bilo je, a i danas ima, onih koji se protive svakoj vrsti modernizacije iz religijskih razloga.

Verovatno se pitate kakve veze može da ima lična karta sa religijom, ali reč nije o dokumentu, već o žigu na njemu...

DANAS SLAVIMO SLAVU SVETOG JOAKIMA I ANU: Odradite ove stvari kako se ne biste ogrešili!

DANAS SLAVIMO SLAVU SVETOG JOAKIMA I ANU: Odradite ove stvari kako se ne biste ogrešili!

Veruje se da se KUMSTVO NE ODBIJA: Sveštenik otkriva da li ima istine u NARODNIM VEROVANJIMA i jeste li to zaista NEPOROSTIV GREH

Veruje se da se KUMSTVO NE ODBIJA: Sveštenik otkriva da li ima istine u NARODNIM VEROVANJIMA i jeste li to zaista NEPOROSTIV GREH

Mnogi vernici su smatrali da se te davne 2008. obistinilo ono što je otac Tadej predviđao godinama ranije:

- Mnogi me pitaju kada dođe antihrist, pa hoće da zapečati ljude. Rekoh im da on još u porodilištu hoće da zapečati decu. Deca ne znaju, zato roditelji moraju da paze svoju decu, oni su odgovornoi za njih. Oni su vlasnici svoje dece, da, da, vlasnici. Roditelji mogu predati svoju decu Bogu ili Satani. To je njihov porod, Bog je preko njih blagoslovio da se deca rode u svetu (...) Dok je novac u prometu, moći će da se živi. Ali sada vidimo ove kompjutere - oni će da zavladaju svetom. Vidite da uče decu u školama da rukuju računarima. Sve će se kompijutorizovati i neće biti novca u upotrebi, govorio je on misleći na zlo koje je pronašlo svoj izraz u digitalizaciji sveta.

Lična karta
Lična karta
Foto: Profimedia

Vođeni tim mišljenjem mnogi odbijaju da idu u korak sa vremenom i da učestvuju kompjuterizaciji, te se i dan-danas vodi polemika o biometrijskim žigovima na ličnim kartama. 

- Crkva naravno uči da će doći do žigosanja svih i da će oni koji su odani Hristu odbiti da prime žig, a potom pretrpeti stradanja. Ipak samo stavljanje žiga biće tesno vezano sa verom u Hrista Spasa, a takođe će Crkva biti jednoglasna i složna da li treba odbiti ili ne žig, kaže otac Ivan Delić i dodaje:

- Danas imamo slučaj nesložnosti, nemira i haosa, tako da je pomalo jasno da još nije došlo to vreme. U zlo vreme primoravanja će svakako biti. Što se pasoša tiče situacija je malo drugačija, mada lično mislim da i tu nema opasnosti. Oni koji govore suprotno verovatno žele da pobude oprez, ali pazite se da se ne upalšite. 

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd