Najbrže JOGURT KIFLICE lagane kao pamuk - bez čekanja da nadođe testo, a ostaju sveže najmanje 5 dana
Ako želite mekane kiflice koje se prave za tren oka, bez kvasca i čekanja da testo naraste – ovaj recept je pravi spas! Jogurt kiflice su toliko lagane i vazdušaste da će nestati u trenutku, a najbolje od svega je što ostaju sveže najmanje pet dana.
Kiflice su neizostavan deo domaće trpeze, bilo da se poslužuju uz doručak, večeru ili kao užina. Ove jogurt kiflice su posebne jer ne zahtevaju dizanje testa – dovoljno je samo zamesiti, oblikovati i peći. Kao meru možete koristiti običnu čašu od jogurta, što je praktično za sve one koji nemaju kuhinjsku vagu.
Sastojci za testo (mereno čašom od jogurta):
2 čaše jogurta
1 čaša ulja
1 belance
2 kesice praška za pecivo (od 15 g) ili 3 kesice (od 10 g)
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašičica sirćeta
7 čaša brašna tip 400
1 žumance (za premazivanje)
susam za posipanje
Po želji, kiflice možete filovati ili ih ostaviti prazne. Mogu biti slatke ili slane, zavisi od vašeg ukusa.
Predlog za filovanje (pizza nadev):
2 kašike kečapa
2 kašike pavlake
50 g rendanog kačkavalja
50 g sitno seckane šunke
prstohvat origana
Sve sastojke sjediniti i ovim filom puniti kiflice pre pečenja.
Priprema