Recept Lene Kovačević za POSNI KOLAČ sa limunom savršen za slavsku trpezu - Oduševiće vas sa kojom lakoćom se sprema
Posni kolač sa limunom po receptu Lene Kovačević donosi sve ono što volimo tokom praznika – laganu, osvežavajuću aromu, nežnu teksturu i pripremu toliko jednostavnu da će vas istinski iznenaditi. Ovo je desert koji unosi svetlost na slavsku trpezu i osvaja svakog ko ga proba.
Kad se spoje jednostavnost pripreme i elegancija ukusa, nastaje kolač koji nosi posebnu toplinu praznika. Lena Kovačević u svom posnom limun kolaču spaja finu citrusnu svežinu, prepoznatljivu lakoću i onu suptilnu slast koja podiže svaku trpezu.
Ovo je jedan od onih recepata koji se prave bez žurbe i bez komplikacija, a koji zauzvrat daju desert koji izgleda i miriše kao da je stigao iz najlepšeg domaćeg magazina.
Idealno za slave, porodična okupljanja i sve trenutke kada želite nešto blago, mirisno i nežno – a opet posebno.
Sastojci:
- 275g brašna
- 200g šećera
- 170ml hladne vode
- 1 kašičica sode bikarbone
- izrendana kora od 1 limuna
- sok od 1 limun
- kokos za posipanje
Priprema:
Prvo pomešajte brašno, šećer i sodu bikarbonu, zatim lagano umešajte vodu, rendanu koricu limuna i na kraju sok od pola limuna. Sve lepo izmešajte, sipajte u podmazan pleh i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Vruć kolač prelijte ostatkom soka od limuna i pospite ga kokosom.