Рецепт Лене Ковачевић за ПОСНИ КОЛАЧ са лимуном савршен за славску трпезу - Одушевиће вас са којом лакоћом се спрема
Посни колач са лимуном по рецепту Лене Ковачевић доноси све оно што волимо током празника – лагану, освежавајућу арому, нежну текстуру и припрему толико једноставну да ће вас истински изненадити. Ово је десерт који уноси светлост на славску трпезу и осваја сваког ко га проба.
Кад се споје једноставност припреме и елеганција укуса, настаје колач који носи посебну топлину празника. Лена Ковачевић у свом посном лимун колачу спаја фину цитрусну свежину, препознатљиву лакоћу и ону суптилну сласт која подиже сваку трпезу.
Ово је један од оних рецепата који се праве без журбе и без компликација, а који заузврат дају десерт који изгледа и мирише као да је стигао из најлепшег домаћег магазина.
Идеално за славе, породична окупљања и све тренутке када желите нешто благо, мирисно и нежно – а опет посебно.
Састојци:
- 275г брашна
- 200г шећера
- 170мл хладне воде
- 1 кашичица соде бикарбоне
- изрендана кора од 1 лимуна
- сок од 1 лимун
- кокос за посипање
Припрема:
Прво помешајте брашно, шећер и соду бикарбону, затим лагано умешајте воду, рендану корицу лимуна и на крају сок од пола лимуна. Све лепо измешајте, сипајте у подмазан плех и пеците 40 минута на 180 степени. Врућ колач прелијте остатком сока од лимуна и поспите га кокосом.