Recept za POSNE ČUPAVCE sa kokosom i čokoladom - Jedan sastojak daje im neodoljivu aromu, bićete oduševljeni ukusom
Evo jednog predloga za posnu poslasticu koju svi vole.
Predstavljamo vam recept za divnu posnu poslasticu. Ukoliko volite popularne čupavce sa čokoladom i kokosom, evo posne zamene za recept bez mleka i jaja.
Postupak i sastojci su u nastavku.
Sastojci
Biskvit:
kora i sok od 1 pomorandže
200 ml gaziranog soka, đus od pomorandže
20 kašika šećera
25 kašike ulja
1 vanilin šećer
30 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Ako vam je smesa gušća i ne možete da je dobro razbijete žicom (što zavisi od kvaliteta brašna ili od veličine kašike) dodajte još malo soka. Biskvit pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 do 25 minuta.
Preliv za umakanje:
200 ml soka od narandže negazirani
200 g šećera
sok od 2 pomorandđže
250 g posnog margarina
100 g posne čokolade
50 g kakaa u prahu
Pustite da proključa i da se se lepo sjedini. Izrežite biskvit na kocke, veličine koja vama odgovara. Svaku kocku dobro umočite u preliv pa uvaljajte u kokos.
Potrebno vam je 150 do 200 g kokosa za umakanje.
Detaljnije o receptu na videu kanala Kuhinja Valentina Mašković.