Ponedeljak 26. feb 2024.
kosa

MUŠKARCI UPLAŠENI - DA LI MASTURBACIJA IZAZIVA OPADANJE KOSE? Doktor dao odgovor - ako ovako to radite, MOGUĆE JE

Foto: Shutterstock/PippiLongstocking
Sve više muškaraca ima isto pitanje - da li masturbacija može izazvati opadanje kose, a lekari su konačno dali odgovor.

Hteli to da priznamo ili ne, o posledicama mastrubacije se sve češće govori u poslednje vreme.

Tako smo nedavno imali prilike da saznamo u kojim godinama ne treba da se samozadovoljavamo, koji položaj je najbolji za masturbaciju, ali i iskustvo muškarca koji je zbog ovog užitka hitno hospitalizovan.

Ovoga puta, stručnjak za transplataciju kose dr Umer Ahmad, otkriva da ga muškarci često pitaju da li masturbacija izaziva opadanje kose.

POSLEDICE MOGU BITI VEOMA OPASNE AKO JE NA KOŽI DUŽE OD 36 SATI: Evo kako da pravilno izvadite krpelja

POSLEDICE MOGU BITI VEOMA OPASNE AKO JE NA KOŽI DUŽE OD 36 SATI: Evo kako da pravilno izvadite krpelja

DODAJTE IH U MUSLI: Ovo VOĆE je najbolji IZBOR za DORUČAK, hidrira i puno je neophodnih VITAMINA

DODAJTE IH U MUSLI: Ovo VOĆE je najbolji IZBOR za DORUČAK, hidrira i puno je neophodnih VITAMINA

Mnogi od njih su primetili proćelavost, a kako doktor ističe, sve je više onih koji to povezuju sa samozadovoljavanjem. Kako je otkrio, masturbacija može uzrokovati gubitak kose, ali pod jednim uslovom: ako to radite prečesto.

Dr Ahmad je objasnio da je vitamin A važan za gubitak kose, kao i da bi muškarac morao non-stop da masturbira kako bi mogao da primeti bilo kakvu razliku. Ako stalno masturbirate, onda vaš problem nije kosa, napominje on.

"Morali biste da imate prilično ozbiljan nedostatak vitamina A da bi kosa počela primetno da vam opada. Teoretski, ako previše masturbirate, kosa bi mogla dosta da opadne", kaže on.

muškarac
Foto: Profimedia

Ukoliko vam nedostaje vitamin A, preporuka doktora je zdrava ishrana koja je bogata vitaminima i mineralima. Osim toga, postoje posebni dodaci ishrani, ali oni ne bi trebalo da se uzimaju ukoliko već konzumirate zdrave namirnice.

"Ako imate zdravu i uravnoteženu ishranu, verovatno ne morate ići tim putem, ali ako jedete brzu hranu dva puta dnevno, to bi moglo biti nešto o čemu treba razmisliti", istče dr Ahmad.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd