Utorak 27. feb 2024.
plakanje, devojka

Nikada ga NEĆETE zaboraviti, ako RADITE sledeće - Društvene MREŽE su vam NAJVEĆI neprijatelj u borbi sa RASKIDOM

Foto: Shutterstock
Ostavljeni ste od strane nekog koga i dalje volite. Preboleti raskid je teško. U ovom dobu društvenih mreža gde su životi drugih ljudi na izvolite, još teže. Evo par saveta kako ovaj proces da traje kraće, jer možete na to da utičete, iako mislite da to nije do vas i vaših mogućnosti, uglavnom jeste.

Raskid je svakome težak, na svoj način, i nije prijatna stvar za prolaziti. Ali, i to je deo života i samo je poenta u tome da što pre bivšeg partnera uklonimo iz naših misli, a to ne možete ukoliko mu gledate gledate sve objave na društvenim mrežama.

Ako vam sve to teško pada, evo nekoliko saveta kako da se digitalno diskonektujete nakon raskida.

Ne morate OSTATI zauvek SAMI - Izađite iz ZONE komfora, APLIKACIJE za UPOZNAVANJE zaista pomažu, ali oprezno!žena, telefon

Ne morate OSTATI zauvek SAMI - Izađite iz ZONE komfora, APLIKACIJE za UPOZNAVANJE zaista pomažu, ali oprezno!

PRETURAO DEVOJCI PO ORMANU, pa zbog onoga što je pronašao ODMAH OZVANIČIO RASKID: "Nisam mogla da verujem da mu je to zasmetalo!"seks

PRETURAO DEVOJCI PO ORMANU, pa zbog onoga što je pronašao ODMAH OZVANIČIO RASKID: "Nisam mogla da verujem da mu je to zasmetalo!"

devojka, plakanje
devojka, plakanje
Foto: Shutterstock

Skratite svu moguću komunikaciju od slanja poruka, zvanja do špijuniranja na mrežama. Morate prihvatiti da je vezi došao kraj i dati sebi vrremena da se oporavite od  raskida tako što ćete se distancirati na sve moguće načine.

Ako po navici visite na njegovom/njenom profilu ili po inerciji klikćete na notifikacije, možda bi bilo najbolje da vašeg bivšeg/bivšu stavite na „mute“ i time malo sebi olakšate stvari.

Sve iako nemate naviku da visite na profilu bivšeg, vremenom će se novosti o njihovom životu vjerovatno naći u vašem feedu. Niste spremni da vidite da su nastavili dalje? Tu je onda "unfollow" realna opcija. Ukoliko je raskid bio gadan, nemate želju više ikada da vidite tu osobu, opcija "block" izgleda kao potpuno opravdan izbor.

Imate gomilu zajedničkih fotki, niste još spremni da ih brišete a nije vam prijatno ni da ih vidite dok skrolujete po svom profilu. Opcija "arhiviraj" je zato tu. Sklonite ih sa strane dok ne odlučite šta ćete da radite sa njima kada se srce i glava malo ohlade.

Kao što se otpratili ili utišali njih, istu stvar uradite i sa njihovim prijateljima kako biste poštedjeli sebe neprijatnih iznenađenja i novosti iz života bivših koje  niste htjeli da saznate.

otpraćivanje
otpraćivanje
Foto: Shutterstock

Ovo je zaista malo truda kojim činite mnogo za sebe i svoj brži i lakši oporavak od raskida.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd