clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BRZI NEDELJNI RUČAK: Špageti sa ćuftama u paradajz sosu!

27.08.2017. 14:39
Piše:
Srbija Danas/Blic Magazin
špagete
špagete / Izvor: Profimedia

Prste da poližete.

Iako bi po nekoj tradiciji za nedeljni ručak trebalo da izdvojite malo više vremena za pravljenje i da okupite vaše najmilije za trpezom, moderna vremena zahtevaju određena prilagođavanja. 

RUČAK KOJI JE ZALUDEO SVET! Proverite zašto je složenac od zelene boranije proglašen JELOM GODINE!

To što ćete skratiti vreme pravljenja, ne znači da vaš ručak neće biti ukusan. Ukoliko ga napravite po ovim uputstvima, sigurno će se svima svideti. 

ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE: Kako da napravite ukusan ručak za SAMO 170 dinara? (VIDEO)

Potrebni sastojci:

  • 1 manji crni luk
  • 3 šnita slanine
  • 2 čena belog luka
  • 1/4 šolje seckanog peršuna
  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 1/2 šolje parmezana
  • 3 supene kašike prezle
  • 1 jaje
  • so, biber
  • 300 g špageta
  • 3 šolje sosa od paradajza 

spremanje paste
spremanje paste / Izvor: Profimedia

Priprema:

Testeninu skuvajte i ocedite. U blender ubacite crni luk, slaninu, beli luk i peršun, pa miksajte dok se ne usitni. Prebacite u činiju srednje veličine i dodajte mleveno meso, parmezan, prezle, jaje, so i biber, pa mešajte dok se ne sjedini. 

Od mešavine formirajte ćuftice i pržite ih sa svih strana. Zagrejte sos od paradajza i ubacite u njega ćufte. 

Poslužite sa špagetama i pospite parmezanom.