clear sky
17°C
22.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Da prste poližeš: Bataci u medu i paradajz sosu (RECEPT)

13.02.2020. 20:27
Piše:
Srbija Danas/Novosti
kuvanje
kuvanje / Izvor: Profimedia

Oduševićete se!

Vreme je da isprobate nešto drugačije!

Potreban vam je oštar nož, ali ne znate kako da ga naoštrite? Tajna je u keramičkoj šolji!

Potreban vam je oštar nož, ali ne znate kako da ga naoštrite? Tajna je u keramičkoj šolji!

Obradujte voljenu osobu za Dan zaljubljenih

Obradujte voljenu osobu za Dan zaljubljenih

SJAJAN TRIK BEZ HEMIJE: Uz pomoć OVA DVA sastojka kupatilo će vam BLISTATI!

SJAJAN TRIK BEZ HEMIJE: Uz pomoć OVA DVA sastojka kupatilo će vam BLISTATI!

"MEDENI" BATACI
Potrebno je:
  • 4-5 bataka sa karabatacima
  • glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • crvena ljuta papričica
  • 2 kašičice majčine dušice
  • 750 ml pasiranog paradajza
  • so, biber
  • kašika meda

kuvanje
kuvanje / Izvor: Profimedia

Iseckani crni i beli luk propržite na maslinovom ulju. Očistite papričicu od semenki, iseckajte je, stavite u tiganj sa majčinom dušicom i dinstajte sve zajedno. Dodajte pasirani paradajz, med, posolite, pobiberite i kuvajte otprilike 10 minuta poklopljeno.

Ako je previše gusto, dodajte malo vode. Ubacite u sos batake i kuvajte zajedno 5 minuta, a zatim poređajte meso u podmazani pleh, ostatak sosa prelijte preko i zapecite u rerni. Poslužite jelo uz pirinač i salatu.

I vi volite beli luk? Rešite se odmah neprijatnog zadaha!

I vi volite beli luk? Rešite se odmah neprijatnog zadaha!

GENIJALAN NAČIN da rešetku iz rerne očistite bez ribanja: Od sada ćete koristiti samo ovaj trik!

GENIJALAN NAČIN da rešetku iz rerne očistite bez ribanja: Od sada ćete koristiti samo ovaj trik!

Ljuta pileća krilca sa medom: Pikantno jelo koje istog trena budi sva vaša čula! (RECEPT)

Ljuta pileća krilca sa medom: Pikantno jelo koje istog trena budi sva vaša čula! (RECEPT)

Početni korak u sređivanju kuhinje: Ovim predmetima nije mesto ispod sudopere

Početni korak u sređivanju kuhinje: Ovim predmetima nije mesto ispod sudopere

Fino i krckavo: Slano pecivo sa sirom (RECEPT)

Fino i krckavo: Slano pecivo sa sirom (RECEPT)