Četvrtak 22. feb 2024.
Princ Vilijam, Kejt Midlton, princ Hari, megan Markl

"To je samo MARKETINŠKI TRIK": Bivši kraljevski batler otkrio kako zaista stoje stvari između DVA PARA - evo da li može doći do POMIRENJA

Foto: Profimedia
Stručnjaci imaju oprečna mišljenja o sukobu Kejt i Vilijama sa Megan i Harijem

Otkada su Megan i Hari najavili da će napustiti kraljevsku porodicu i sve dužnosti, Kejt i Vilijam su počeli sve više da se distanciraju od njih.

Do konačnog razdora između braće došlo je 2019. godine, kada su Hari i Megan zvanično potvrdili da kreću u samostalni život, a sve je postalo gore u januaru 2020. godinu kada su i službeno odstupili kao radni članovi kraljevske porodice i preselili se u Kaliforniju, gde su i ostali da žive.

PRESTROGI RODITELJI! Kejt i Vilijam NE DOZVOLJAVAJU deci da jedu za ISTIM STOLOM kao i GOSTI, a ovako ih KAŽNJAVAJU za nestašluke

PRESTROGI RODITELJI! Kejt i Vilijam NE DOZVOLJAVAJU deci da jedu za ISTIM STOLOM kao i GOSTI, a ovako ih KAŽNJAVAJU za nestašluke

Beskraj MOGUĆNOSTI ili potpuno UNIŠTAVANJE PRIVATNOSTI? Mark Zakerberg predstavio NAOČARE sa VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM - "Svet više neće biti isti!"

Beskraj MOGUĆNOSTI ili potpuno UNIŠTAVANJE PRIVATNOSTI? Mark Zakerberg predstavio NAOČARE sa VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM - "Svet više neće biti isti!"

Da li će se ikada pomiriti možemo samo da nagađamo, međutim stručnjaci su izneli svoje pretpostavke. Problem je što su one potpuno dijametralne, a obe strane su dale jake argumnte i izneli nepobitne činjenice.

Bivši kraljevski batler Grant Harold otkrio je zašto veruje da bi princ Vilijam i Kejt Midlton mogli da se ponovo udruže sa princom Harijem i Megan Markl, ali sumnja da bi taj potez bio više "PR trik" nego iskrena odluka.

Dva kraljevska para koja su nekada nazvana "čudesna četvorka" ranije su smatrana budućnošću kraljevske porodice, a onda su Saseksi odlučili da napuste instituciju i javno blate Monarhiju.

Dva brate i njihove žene se nisu videli od sahrane kraljice Elizabete Druge u septembru 2022. godine. I taj susret bio je neprijatan i hladan, a njihova kamena lica nisu odavala nikakvu emociju.

Harold veruje da je kratko pojavljivanje bilo "tračak nade" za pomirenje.

kraljevka porodica
kraljevka porodica
Foto: Profimedia

- To je moguće i uvek postoji tračak nade, posebno nakon kraljičine smrti, ali nažalost mislim da je to više PR potez, rekao je on za britanski "Dejli ekspres" u utorak.

- Izgleda da njihovo pomirenje napreduje i to je sjajno, ali dela govore više od reči, tako da mislim da treba da budu viđeni da bi ljudi verovali da su sada dobro.

Gospodin Harold veruje da postoji nekoliko znakova na koje kraljevski posmatrači treba da obrate pažnju da bi znali da li se veza između dva para "popravlja".

- To su neke sitnice, kao što je zajednička vožnja u kraljevske rezidencije ili poseta Harija i Megan na dan ili dva, na osnovu toga znamo da se stvari popravljaju, rekao je gospodin Harold.

- Malo je verovatno da ćemo sada videti Megan i Kejt na polo meču zajedno, ali odnos ide na bolje.

Nakon što su Saseksi podelili osetljive informacije o Velsu u svojoj seriji Netfliks i Harijevim memoarima Spare, svađa je postala još žešća, a odnosi hladniji.

U svojoj knjizi, vojvoda od Saseksa je tvrdio da ga je Vilijam fizički napao i "uhvatio za kragnu" tokom svađe 2019.

princeza Dajana, princ Hari, princ Vilijam
princeza Dajana, princ Hari, princ Vilijam
Foto: Profimedia

"Sve se dogodilo tako brzo. Tako vrlo brzo. Uhvatio me je za kragnu, pocepao mi okovratnik i oborio me na pod", napisao je princ.

"Sleteo sam na pseću činiju, koja je pukla ispod mojih leđa, komadići su me isekli. Ležao sam na trenutak, ošamućen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe".

U drugom pasusu, Hari je krivio Kejt i Vilijama za savoju odluku da obuče uvredljiv nacistički kostim 2005. godine navodeći da je par smatrao da je uniforma smešna.

Veruje se da su se odnosi između Kejt i Megan takođe zategli nakon što je vojvotkinja od Saseksa izjavila da je Kejt rasplakala pred venčanje sa Harijem 2018.

Prema kraljevskom dopisniku Robertu Džobsonu, Kejt se bukvalno mučila da završi šetnju sa Megan nakon sahrane Elizabete II.

- Ketrin je kasnije priznala jednom članu kraljevske porodice da je zajednička šetnja bila jedna od najtežih stvari koje je ikada morala da uradi, napisao je on u svojoj knjizi "Naš kralj".

Gospodin Džobson je takođe tvrdio u časopisu "Naš kralj" da je Vilijam "izbegao" da bude sam sa svojim bratom nakon Harijevog intervjua sa Oprom Vinfri u kojem je optužio neidentifikovanog člana kraljevske porodice za rasizam.

Hari je nakratko video svog starijeg brata i snaju tokom krunisanja kralja Čarlsa u maju, ali je Megan odlučila da preskoči tu priliku i nije se vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo od sahrane Elizabete Druge.

Megan Markl i Kejt Midlton
Foto: Profimedia

Zbog svega ovoga bivša kraljevska dopisnica BBC-ja Dženi Bond izjavila je kako je jasno da su Kejt i Vilijama povredile i uvredile stvari koje su izrekli Hari i Megan. 

- Dođe trenutak kada jednostavno morate prihvatiti da srećne porodice nisu igra koju svako može da igra. Ketrin su povredile i uvredile stvari koje su rekli Hari i Megan, ali ona i Vilijam su vrlo jaki i pretpostavljam da su zajedno došli do zaključka da razdor s Harijem ne može da se popravi u doglednoj budućnosti. Ne postoji više mogućnosti i odlučili su da nastave sa svojim životima, izjavila je Bond za OK Magazine.

Inače, Bakingemska palata demantovala pisanja da bi kralj Čarls mogao da bude prisiljen da dozvoli Hariju da ostane u Kensingtonskoj palati kada sledeći put poseti Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prema zakonu, državni savetnici, koji takođe uključuju princezu Anu i princa Edvarda, moraju da imaju dom u Britaniji, ali Hari koji živi u Kaliforniji zapravo je beskućnik u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što je ranije ove godine "izbačen" iz "Frogmore Cottage".

Kraljevski izvori otkrili su za "The Sunday Times" da je jedna od opcija bila da im se iznajmi stan u Kensingtonskoj palati, gde Vilijam i Kejt imaju dom i privatnu kancelariju, ali ti predlozi brzo su odbačeni i Bakingemska palata je opovrgla objavivši kako takve tvrdnje nisu istinite.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd