Jeftine BELE OBLANDE od kokosa i meda osvajaju ukusom i izgledom - Nije za one koji poste, a prave se od samo 4 sastojka
Bela oblanda je pomalo zaboravljena, a umesto kokosa možete da stavite orahe, u zavisnosti šta više volite.
Ove bele oblande od kokosa i meda pravi su hit u svetu brze i zdrave poslastice! Sa samo četiri jednostavna sastojka, možete napraviti savršeno ukusan i sočan desert koji će zadovoljiti vašu želju za nečim slatkim.
Kombinacija kokosa i meda daje im bogat i prirodan ukus, a izgledaju toliko lepo da će biti prava atrakcija na svakom stolu. Idealne su za brzu pripremu, bilo da vam je potrebna užina ili desert za posebnu priliku.
Sastojci:
pakovanje oblandi
15 kašika šećera
5 belanaca
3 pune kašike meda
150 g kokosovog brašna
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte im šećer i mutite dok šne ne počne da se odvaja od metlica na mikseru.
U šerpu sipajte tri velike kašike meda, pa stavite na ringlu da se zagreva.
Kad med počne da vri, pažljivo sipajte belanca umućena sa šećerom i mešajte dok sve zajedno ne počne da se diže u šerpi.
Vodite računa da vam ne pokipi, a kada je došlo do vrha bržo skinite šerpu sa ringle.
Umešajte u fil kokosovo brašno i mažite ravnomerno listove oblandi.
Preko oblande stavite neki teži predmet i ostavite da odstoji, pa kada se potpuno ohladi i stegne secite kolač i služite.