Kuvano BELO vino je nešto što morate da probate!
Jedno od omiljenih zimskih pića uz koje možemo najbolje da se ugrejemo svakako je kuvano vino.
Obično ljudi kuvaju crno, ali evo kako da skuvate belo vino. Ima mnogo recepata za ovaj zimski napitak, ovo je jedan proveren.
"ZA SREĆU MI NE TREBA MUŠKARAC!" Poznata srpska pevačica OTKRILA recept za IDEALAN ŽIVOT
Tajni ruski recept od TRI sastojka: Gel koji uklanja bore, strije i pege
ORIGINALAN recept za slatkiš iz snova: Napravite njujorški čizkejk
- 1 l crnog vina
- 250 ml vode
- 3-4 supene kašike šećera
- pola kafene kašike cimeta
- pomorandža
Priprema:
Sipajte vino u dublji sud. Dodajte vodu i sve začine i ostavite da proključa. Sipajte u šolje ili vatrostalne čaše. Nasecite pomorandžu na tanke kolutove i ubacite u čašu.
U većini slučajeva kada je kuvano vino u pitanju, podrazumeva se da je to crno vino. Ali zapravo, i belo vino je jako lepo i pitko kada se skuva.
- 1 l belog vina
- 2 pomorandže
- 8 kašika šećera
- kašika meda
- 4-5 zvezdica anisa
- 4-5 karanfilčića
- 3-4 štapića cimeta (cimet u prahu ako nema štapića)
Pomorandže upotrebite za kuvano vino na sledeći način: od jedne iscedite sok koji ćete sipati u vino. Drugu dobro operite i isecite na krugove zajedno sa korom.
Ostaje vam da u jednoj šerpi pomešate sastojke i dovedete ih do ključanja, pa kuvate na laganoj temperaturi 15-20 minuta.