clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

LEDENO NEBO: Kremasta poslastica koja se TOPI U USTIMA

06.09.2017. 21:51
Piše:
Srbija Danas
Devojka jede kolač
Devojka jede kolač / Izvor: Profimedia

Jednostavna je i brza za pripremu.

Kolač Ledeno nebo je savršen spoj bele kore, žutog krema i šlaga.

MALE TAJNE VELIKIH DIZAJNERA: Kako da opremite vaš DOM kao iz časopisa? (FOTO)

Recept:

Sastojci za krem: 7 žumanaca 7 kašika šećera, 6 kašika oštrog brašno, 3 vanilina šećera, 7 dl mleka, 250 g margarina.

Još će vam trebati 2 kesice šlaga.

Kolač sa bananama
Kolač sa bananama / Izvor: Profimedia/ilustracija

Priprema: Belanca umutite u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim dodajte brašno i lagano sve pomešajte. Smesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta na 150 °C. Kada je kora gotova, prelijte je sa 2 dl toplog mleka.

Za krem umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Odvojite malo mleka od 7 dl i ulijte u smesu i na kraju dobro umešajte brašno da ne bude grudvica. Skuvajte smesu u preostalom mleku uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

Krem ostavite da se ohladi, pa ga sjedinite sa margarinom. Ravnomerno premažite preko ohlađene kore, a preko rasporedite umućen šlag. Pre služenja dobro ohladite.