clear sky
15°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRSTE DA POLIŽEŠ: Napravite ukusne MAFIN KROFNE za samo 20 minuta!

11.02.2017. 15:09
Piše:
Srbija Danas
mafini
mafini / Izvor: Profimedia

Idealno posluženje za iznenadne goste.

Poznato je da su krofne prilično komplikovane za pripremu, te vam ovog puta predstavljamo nešto potpuno novo: mafine sa ukusom krofni koje se ne prže!

KINEZI OBOŽAVAJU SRPKINJE ali ovu naviku naših devojaka MRZE iz dna duše!

Za početak, zagrejte šporet na 250 stepeni. Margarinom premažite kalup za mafine. Mikserom umutite margarin i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim ekstrakt vanile. U drugoj posudi pomešajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i muskatnim oraščićem. Dodajte pola mešavine brašna u činiju s margarinom i mešajte. Dodajte pola mleka i ponovno mešajte. Ponovite s preostalim brašnom i mlekom.

Mafini od breskve
Mafini od breskve / Izvor: Profimedia

Stavite testo u kalup za mafine. Pecite oko 20 minuta na najjačoj temperaturi. Pustite da se mafin krofne ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa. Za glazuru istopite margarin. Pomešajte u jednoj posudi šećer i cimet. Svaku mafin krofnu umočite u margarin, pa u šećer i cimet!