Špagete, najbolja vrsta testenine za mesne umake, jednostavne su za kuvanje, pa opet ponekad ne ispadnu dobro jer verovatno pravite neku od sitnih grešaka, a da niste toga ni svesni.
Pratite ovih nekoliko koraka tokom kuvanja i uvek će, garantovano, ispasti savršene.
Pasta / Izvor: Profimedia
Koristite dovoljno veliki lonac. Mnogi već greše na ovom delu, pa uzmu premali lonac za kuvanje ove dugačke testenine kojoj treba dosta prostora kako bi se ravnomerno skuvala.
Posolite vodu u kojoj kuvate, ali ne preterujte! Ovaj korak je bitan, ali imajte meru. Testenina ne bi trebalo biti previše slana jer kad se spoji sa umakom koji ste prethodno već začinili.
Ovih 7 navika često ponavljamo, a mogu nam UNIŠTITI BUBREGE
Nemojte lomiti špagete. Ovaj korak neće napraviti neku drastičnu promenu, ali poenta je kuvati špagete savršeno, kako to rade profesionalni kuvari, zar ne? Nemojte ih onda lomiti napola.
Nemojte ih prekuvati. Svako pakovanje testenine ima oznaku sa vremenom koje je potrebno da se testenina skuva – al dente.
Ako je još uvek samo malo tvrda, isključite vatru i ostavite je u vodi minut do dva, pa procedite.
Masnoću dodajete na kraju. Zadnji korak, baš pre nego što je testenina spremna za posluživanje, dodajte masnoću. Kašičicu ili dve maslaca, par kapi maslinovog ulja i šaka parmezana - možete staviti sve ili samo one sastojke koje preferirate.
Poznati srpski meteorolog zaprepastio sve izjavom: Stigla prognoza koja ruši sve dosadašnje prognoze, sada se zna i definitivno da li će biti snega do kraja godine