few clouds
21°C
12.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

"SREĆNIJA bih bila da sam RODILA PSA, nego BEBU": Brižit Bardo sina upoređivala sa TUMOROM, imala preko 100 LJUBAVNIKA, a pred snimanje svakog filma dobijala je HERPES

01.05.2023. 15:00
Piše:
Srbija Danas
brižit
brižit / Izvor: Foto: Instagram printscreen/brigittebardotpage

Slavna glumica Brižit Bardo teško se borila sa majčinstvom.

Brižit Bardo bila je seks simbol 50-ih i 60-ih godina prošlog veka, a ove godine slavi 88. rođendan. Rodila se u bogatoj pariškoj porodici i živela je u raskoši od malena. Majka ju je kao devojčicu upisala na balet, a posle i na manekenstvo. Već 1949. godine pojavila se na naslovnici magazina 'El'. 

Odrasla kao SIROČE, postala zvezda, pa PRINCEZA - Fridu iz "ABBE" prevario kolega iz grupe, a zatim usledila TRAGEDIJA

Odrasla kao SIROČE, postala zvezda, pa PRINCEZA - Fridu iz "ABBE" prevario kolega iz grupe, a zatim usledila TRAGEDIJA

Volela OBA POLA, na filmu se nasmejala samo jednom, nikada nije dala intervju - Detalji života Grete Garbo dugo su bili MISTERIJA, a evo kakva je ZAISTA bila!

Volela OBA POLA, na filmu se nasmejala samo jednom, nikada nije dala intervju - Detalji života Grete Garbo dugo su bili MISTERIJA, a evo kakva je ZAISTA bila!

 Na filmu je debitovala 1952, a postala je poznata ulogom u filmu "I Bog stvori ženu", njenog tadašnjeg supruga Rožea Vadima. Ipak, njen sledeći film ju je katapultirao među svetska imena U Manina, the Girl in the Bikini, Bardo je veći deo filma provela u bikiniju, snimivši i obnaženu scenu. Ovo ostvarenje je definisalno njenu nišu, a sa njenom naizgled jednostavnom lepotom, ubrzo je postala lice generacije. 

Njeni roditelji su bili šokirani pomišlju da će im ćerka postati glumica. Ipak, veću podršku je dobila od dede koji je rekao: Ako će ova devojka postati laka žena, kinematografija neće biti uzrok. Na njeno očajanje, Bardo nije prošla audiciju. Ali, nije sve bilo gotovo, jer je vesnik loših vesti bio veoma zgodan mladi čovek…

Namerno je izazivala nevolje

Zanosna, plava, pravilnih crta lica, punih usana i sa pegicama na nosu Brižit je zaludela čitavu planetu. U dvadesetim i tridesetim godinama života nije je bilo sram da se skine i pokaže obnaženo telo. Muškarce je ostavljala bez daha, a nekima je pošlo za rukom da postanu njeni muževi.

brižit
brižit / Izvor: Foto: Instagram printscreen/brigittebardotpage

Već sa 16 godina, Bardo je počela da izlazi sa pomoćnikom reditelja Rodžerom Vadimom, koji je bio šest godina stariji od nje. Nakon što su se upoznali na kastingu za film, zaljubili su se, ali kada su roditelji tada mlade BB saznali za njenu vezu sa Vadimom, potpuno su je zabranili. Slomljenog srca, pokušala je da oduzme sebi život tako što je ubacila glavu u zagrejanu rernu u želji da se živa zapali, ali su je roditelji pronašli baš na vreme. 

Pregovori između Bardo i njenih roditelja završili su tako što je glumica nastavila da izlazi sa Vadimom, ali im nije bilo dozvoljeno da se venčaju pre njene osamnaeste godine.

Svaki put kad bi svog momka pozvala na večeru, paranoja njene majke je izlazila na videlo. Nakon što bi Vadim otišao kući, majka je brojala srebreni escajg, ubeđena da želi da ih pokrade. Iza zatvorenih vrata, ipak, Brižit i njen dečko su vodili strastvenu ljubav, što je njenog oca izuzetno stresiralo.

brižit bardo
brižit bardo / Izvor: Foto: Profimedia

Imala je preko 100 ljubavnika

Za četiri godine, Brižit je snimila preko 12 filmova u kojima je primećena njena lepota i seksipil, ali i kritikovano to što ne ume da glumi. Brižit se na snimanju filma se zaljubila u oženjenog kolegu Žan Luija Trintignanta, zbog kog se potom razvela od Rožera Vadima.

Živela je sa novim ljubavnikom dve godine, a potom je prešla na pevača Žibera Bekua, koji je takođe bio oženjen. Jedna afera za drugom postale su uobičajene za njen život, a imala je preko 100 ljubavnika, uključujući i par žena.

brižit
brižit / Izvor: Foto: Profimedia

Nije bila rođena da bude majka

Bardova je u drugom braku, sa glumcem Žakom Šarijeom rodila sina Nikolasa, sa kojim nije bila bliska jer je svoju trudnoću uporedila sa tumorom. Čak nekoliko puta je dete koje je nosila u stomaku nazvala zloćudnim tumorom i "da bi bilo bolje roditi psa nego to dete".

Čim je dvadesetpetogodišnja glumica, Brižit Bardo, saznala da je trudna, odmah je pokušala da pronađe lekara koji će izvršiti abortus. Ali u Francuskoj su takve operacije bile zabranjene pa se niko nije usudio da to i uradi. Glumac Žak Šarlije je bio otac tog deteta, pa je nagovorio glumicu da odustane od abortusa i uda se za njega.

- Gledala sam svoj ravan, vitak stomak u ogledalu kao dragog prijatelja na koga sam htela da zatvorim poklopac mrtvačkog kovčega - napisala je u memoarima "BB", opisujući svoju trudnoću 1959. godine kada je imala 25.

Ona je otkrila čak da se, u pokušajima da abortira dete, više puta udarala u stomak moleći svog doktora za morfijum, navodi Sunday morning Herald.

Brižit
Brižit / Izvor: Foto: Profimedia

Kako uopšte nije bila uzbuđena zbog majčinstva, ponovo je pokušala da oduzme sebi život i nakon što joj se sin rodio, na svoj 26. rođendan 1960. godine, tako što je popila celu bočicu tableta za spavanje i prerezala svoje vene u njenoj vili u Francuskoj.

Nakon razvoda, puno starateljstvo nad neželjenim detetom dobio je njegov otac Žak Šarije. Čuvena glumica se nije bunila, jer je ostala pri svom stavu da ne želi da bude majka i izričito je tvrdila da nije „stvorena“ za majčinstvo.

Nikolas je već bio student na ekonomiji u Parizu, kada je odlučio da se venča ćerkom diplomate, svoju majku nije pozvao na venčanje. Godinama ju je ignorisao, iako se Brižit u svojim 40-im setila da bi ipak želela da poznaje svog sina. On joj ipak nije nikada oprostio sve uvrede i boli koje mu je nanela, te odbija da uvede u svoj život sve do danas.

Kada je Nikolas dobio svoje ćerke, odbio je da dozvoli Brižit da ih upozna, a početkom 1990-ih su čak završili i na sudu zbog glumičinog neplaćanja alimentacije za Nikolasa. Morala je na kraju da mu isplati 250.000 franaka.

Ipak, 2017. Brižit i sin Nikola su uspostavili normalan odnos. On dolazi u "La Madrag" jednom godišnje, sam ili s porodicom. Ona o njemu kaže da je "sjajan čovek, dobar otac", ali da nema ništa njeno: - Nemamo mnogo zajedničkog - rekla je u jednom razgovoru - on i fizički liči na oca... Često se osetim kao da sam mu ćerka, a ne baka njegovim ćerkama.

Borac za prava životinja

Brižit se povukla iz javnosti pre nego što je napunila 40 godina. Od tada do danas jedan je od najvećih boraca za zaštitu životinja u svetu. Njena fondacija koja se bori za prava životinja finansira bolnice i nacionalne parkove od Čilea, preko Tajlanda, do Tunisa i Bugarske. U to ulaže svu svoju energiju. Svojevremeno je glumici Sofiji Loren, koja je obukla bundu od leoparda, rekla da nosi groblje na leđima. Veliki je zaštitnik foka, o kojima je snimila nekoliko dokumentarnih filmova.

- Mladost i lepotu dala sam muškarcima. Sada mudrost i iskustvo, bolji deo sebe, dajem životinjama - njena je izjava.

- Više ne mogu da hodam, da plivam. Ali kad vidim kako životinje pate, nemam na šta da se žalim.

brižit
brižit / Izvor: Foto: Profimedia

Kažnjavana je zbog antimuslimanskih i antigej stavova

Njen muž Bernard d'Ormal podržava Nacionalni front Mari le Pen, ali Brižit nije simpatizer nijedne stranke. Ne dopada joj se, kako kaže, islamizacija Francuske, tvrdi da muslimani "uništavaju njenu zemlju". S napomenom da su se njeni preci vekovima borili protiv islama, kaže da joj se politika gadi i da je "suviše mnogo novih jezika u novoj Evropi".

Više puta je novčano kažnjavana zbog antimuslimanskih i antigej stavova. Među poslednjim njenim fotografijama je ona na kojoj nosi žuti prsluk, simbol borbe protiv predsednika Makrona. Odbila je orden Francuske legije časti. Mrzi političku korektnost. Ona i Bernar i dalje su pušači. Kao zaveštanje ostavila je frizuru, njenu neobaveznu punđu, široku crnu traku u kosi, baletanke, kapri pantalone, bikini, odsustvo nakita - jednom rečju BB stil koji je kopirala i Kejt Mos.

Smatra da je spasila sebi život kada je prestala da se bavi glumom

“Većina velikih glumica imala je tragičan kraj. Kad sam se oprostila od svoje karijere, od tog života bogatstva i sjaja, slikanja i obožavanja, zahteva da budem poželjna, spasila sam sebi život.”

Iako je važila za otelotvorenje lepote, a igrala i u filmu “I Bog stvori ženu” simboličnog naslova, kaže da se nikada nije osećala lepom, čak je sebi kao devojčica govorila da je ružna. Pisala je i osvojoj ekstremnoj stidljivosti.

“Užasan strah…koji me ispunjava kada sam licem u lice sa većinom ljudii..učinio je da sam strašno patila tokom mog života kao glumice.”

U početku sam uživala da ljudi pričaju o meni, ali vrlo brzo, to me je gušilo i uništavalo. Tokom dvadeset godina igranja u filmovima, svaki put kada bi snimanje počelo, izbio bi mi herpes.”

Ovo su neki manje poznati detalji iz njene biografije:

1. Posvetila je veći deo svog života borbi za prava životinja. Osnivanjem sopstvene fondacije počela je da s bori protiv ubijanja konja, industrijskih farmi životinja, lova, borbi bikova i nošenja krzna.

2. Iako je kao slavna glumica važila za seks simbol, izjavila je da to nikada nije želela da bude već da je jedino čime želi da se bavi u životu zaštita životinja.

3. Kada je 1974. godine prestala da glumi, posvetila se svojoj pravoj i jedinoj strasti. Osnovala je "Brižit Bardo Fondaciju", i postala politički aktivna kada su prava životinja u pitanju. Aktivna je i u ekološkoj organizaciji "Si Šeperd" (Sea Shepherd), koja ometa japanske kitolovce želeći da sasvim spreči lov, a jedan od brodova dobio je ime po njoj.

4. Kontaktirala je ruskog predsednika Vladimira Putina, koji kaže da mu je ona omiljena glumica, kako bi mu se u ime vukova zahvalila za njegov rad i aktivnost, kao i za zabranu trgovine krznom foke.

5. Kako bi podržala akcje zaštite životinja prodala je mnoštvo ličnih stvari - haljine, suvenire, nakit, između ostalog i dijamantski prsten, narukvicu od rubina i bisernu ogrlicu koje je dobila od nemačkog milionera Gintera Saksa, svog trećeg muža.

6. Od detinjstva je patila od abliompije, tačnije slabovidosti na levom oku.

Danas važi i dalje za jednu od najlepših glumica sveta, a ove godine se čak radi i dokumentarac o njenom životu, navodi Grunge.com

}