Skip to main content
tanasije uzunović

Tanasije se ženio TRI PUTA, A NASLEDNICU DOBIO SA 50 GODINA: Pokojni glumac bio potomak ugledne porodice

Foto: YouTube printscreen/Beograde dobro veče
Dobila je ulogu u hit seriji.

Čuveni srpski glumac Tanasije Uzunović preminuo je danas u Beogradu. Prema prvim informacijama, glumac je primljen na VMA, gde je i preminuo u svojoj 81. godini.

Tanasije Uzunović je za života odigrao preko 50 pozorišnih i filmskih uloga, a najpoznatiji je po ulozi Rajka Maleševića iz televizijske serije "Moj rođak sa sela".

"Pojavila mi se KRV U MOKRAĆI": Tatjani Popović ISHRANA spasila život, sa 18 godina se suočila sa STRAŠNIM saznanjem

"Pojavila mi se KRV U MOKRAĆI": Tatjani Popović ISHRANA spasila život, sa 18 godina se suočila sa STRAŠNIM saznanjem

Napitak od sremuša- DETOKS ČUDO uklanja sve otrove! Prolećna bomba za imunitet, sprečava upale

Napitak od sremuša- DETOKS ČUDO uklanja sve otrove! Prolećna bomba za imunitet, sprečava upale

Uzunović je iza sebe ostavio ćerku, koja se takođe bavi glumom, a Sofiju Uzunović smo imali prilike da vidimo u hit seriji "Nemanjići", kao i u kratkom horor filmu "Vrtlog".

On je Sofiju dobio u 50. godini sa trećom suprugom Mirom.

tanasije uzunović
Foto: YouTube printscreen/Tv Studi B

– Sofija je odmalena pokazivala interesovanje za razne stvari i nikad nisam ozbiljno razmišljao o tome da bi mogla da odabere glumu za životni poziv – priznaje Tanasije. – Lepo je pisala, zanimala se za književnost, težila je za autentičnim izrazima u muzici. U gimnaziji je odlazila u “Dadov”, što mi je bilo veoma drago jer sam smatrao da je bolje da vreme provodi u dramskoj sekciji nego da se interesuje za folk i rijalitije. Jedan prijatelj mi je tada rekao: “Ona će biti glumica”. Odgovorio sam mu da to ne dolazi u obzir, a on je na to samo proročanski kazao: “Videćeš”. I ispostavilo se da je bio u pravu. Kad su je oborili na prijemnom na Fakultetu dramskih umetnosti, rekao sam joj da neke stvari mora da prelomi ukoliko želi da se bavi glumom, a ona je to želela po svaku cenu. Kasnije je upisala Akademiju umetnosti u klasi Dragane Varagić. Na prvoj godini sam joj skrenuo pažnju da u ovoj profesiji nema protekcije, da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put- rekao je ranije Uzunović za "Gloriju".

sofija uzunović
Foto: Youtube printscreen/RTS Prikazuje

Inače, Tanasije je potomak jedne od najuglednijih predratnih porodica, sa devet elitnih kuća, kojoj je sve oteto. Selio se čak 32 puta dok nije dobio svoj stan.

Porodica Uzunović je pre Drugog svetskog rata imala devet kuća u Beogradu. Naš sagovornik pamti samo one najveće, i to onu zgradu koja je sada rezidencija ambasadora SAD, „Devanku“ u Ulici kralja Milana 21 i veliku zgradu u Nušićevoj 20.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
21 Beograd