clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Muž joj prepisao MILIONE evra i DVORAC, a zaprosio je na SEMAFORU - Dragana Mirković bila udata za POLITIČARA, podmetanja kolega su je KOŠTALA ZDRAVLJA

25.12.2023. 07:23
Piše:
Srbija Danas/J.Šipčić
Dragana Mirković
Dragana Mirković / Izvor: Srbija Danas

O Dragani Mirković, jednoj od najvećih srpskih pevačica, ponovo se dosta govori jer pravi veliki koncert u beogradskoj Areni. Iako poslednjih godina ne izdaje često albume, a i ne živi u zemlji, publika je uvek dočeka sa velikim ushićenjem.

Pevačica koja je devedesetih sve osvojila svojom energijom i glasom godinama je imala najprodavanije albume, Dragana Mirković, krajem godine trebalo je da napravi veliki koncert u beogradskoj Areni. Nažalost pre samo par dana u medijima je osvanula vest da joj je preminula svekrva, zbog čega su koncerti odloženi.

- Sa neizmernom tugom prinuđena sam da vam se danas obratim. Moja porodica i ja prolazimo kroz jedan od najtežih dana jer smo ostali bez naše drage bake, majke i svekrve Marte. Meni je ovih dana mesto uz moju porodicu i ma koliko se radovala našem druženju, moram da vas obavestim da ću odložiti koncertne aktivnosti u sledećem periodu, pa ću i koncerte zakazane u Areni za 29. i 30. decembar morati da pomerim za 16. i 17. februar. Više od svega sam želela da na najlepši način uz vas koje volim i koji me volite završim godinu i otpočnem svoju turneju, ali sam sigurna da ćete razumeti zašto je to u ovom trenutku nemoguće- rekla je Dragana.

Živela je u TROŠNOJ KUĆICI, vršnjaci je MALTRETIRALI, a ona čeznula za SCENOM -Napunila je 8 ARENA, mada su mnogi govorili da je KIČ I ŠUNDAleksandra Prijović

Živela je u TROŠNOJ KUĆICI, vršnjaci je MALTRETIRALI, a ona čeznula za SCENOM -Napunila je 8 ARENA, mada su mnogi govorili da je KIČ I ŠUND

Srpska pevačica bila u "Zadruzi", muž joj UMRO OD GLADI, samo dan nakon koncerta IZGUBILA BEBU - Buran život Snežane Mišković ViktorijeViktorija

Srpska pevačica bila u "Zadruzi", muž joj UMRO OD GLADI, samo dan nakon koncerta IZGUBILA BEBU - Buran život Snežane Mišković Viktorije

Dragana je devedesetih godina prešla, najpre u „PGP-RTB” (danas „PGP-RTS”), a zatim u „Zam” i snimila ploču Dolaze nam bolji dani. Tiraži svih njenih albuma od 1992. do kraja devedestih kretali su se u oko 200.000 primeraka.

Dragana je svake godine imala najprodavaniji album i niko nije prodao više ploča od nje u tom periodu i uvažavala je veliku slavu. U javnosti se uvek pojavljuje srećna i nasmejana, ali tek nedavno je javno otkrila koliko su je pogađala ogovaranja i podmetanja pojedinih kolega.

Zbog mnogo prećutanih reči dobila je probleme sa štitnom žlezdom

"Mene je to koštalo samim tim što sam zaradila problem sa štitnom žlezdom, a to je zato što sam ćutala. Opet, ne želim ništa loše, ali stvarno zna da bude bolno i kad vam knedla stoji u grlu i kad hoćete da izgovorite, a ne date sebi da kažete ili da odgovorite, a sve znate i sve vam je jasno i svi sve znaju i svi ćutimo", rekla je pevačica u emisiji "Premijera".

Pevačica danas živi u RASKOŠI, a njeno detinjstvo je bilo PUNO BOLA

Dragana je rođena u malom selu Kasidolu, nadomak Požarevca, u četvoročlanoj porodici koju su činili mama, tata i sestra Dušica, a sa njima su živeli i baka i deka.

Kada je imala samo godinu dana, lekari su primetili da ima iščašene kukove. Previđali su da će imati jednu nogu kraću, a do druge godine je bila u bolnicama, na operacijama i u gipsu. Zbog toga je sve do tinejdžerskih dana imala košmare.

– Roditelji su mi bili očajni, majka je mnogo plakala. Bila je tragedija imati žensko dete koje neće moći lepo da hoda. Naš stari kum joj je rekao: "Nemoj da plačeš, to dete će biti nešto posebno.“ Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. To je veliki greh prema deci što nisu s majkom dok leže u bolnici bespomoćna. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana – ispričala je Dragana Mirković svojevremeno za "Blic puls“.

Dragana Mirković
Dragana Mirković / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Prvi muž joj bio menadžer i političar

Prvi muž Dragane Mirković je njen nekadašnji menadžer i političar Zoran Bašanović, sa kojim je pre venčanja bila dugo u vezi.

Oni su delili i ljubav i posao, ali o njihovom braku se tih devedesetih tek nagađalo. Onda je Dragana u jednom trenutku jednostavno otišla. I sva šuškanja o njoj i ovom političaru su utihnula.

- Mnogo vremena smo tada boravili van zemlje, a kada nismo radili, išli smo što dalje, jer smo jedino tamo imali mir. Postoje turistička venčanja na dalekim destinacijama i ostrvima gde ljudi sklapaju brak iz zezanja. Tako smo se Dragana i ja venčali u jednoj kapeli u Las Vegasu, kao i mnogi poznati parovi, ali to venčanje nije nigde zavedeno i ne važi. Ako je to bilo to neko tajno venčanje o kojem se pričalo, sad više nije - rekao je Bašanović, a preneo Story.rs.

Čoveka svog života upoznala u Beču, a on je zaprosio na semaforu u autu

Čoveka svog života, supruga Tonija Bijelića, Dragana je upoznala u Beču, i to preko organizatora svog tamošnjeg koncerta.

Dogodila im se ljubav na prvi pogled, a nakon godinu i po dana platonske ljubavi, Dragana je spakovala kofere, doletela u Beč kod Tonija i ostala zauvek. Zaprosio ju je u kolima, dok su na semaforu čekali da se upali zeleno sveto, a kako je Dragana sama otkrila bio je četvrti muškarac u njenom životu.

- Kada sam ga upoznala, bila sam spremna da bez imalo razmišljanja sve ostavim iza sebe samo da budem s njim. Kupidon me nije pogodio svojom najjačom strelom, nego me je rasturio. Imala sam 30 punih godina, 32 kad sam se udala. Nije bila u pitanju zaljubljenost, nego prava, iskrena, duboka ljubav. U Toniju sam videla svoju sreću, shvatila da mi je toliko sličan po razmišljanju o životu, ljubavi prema ljudima, jednostavno bio je to čovek za mene - ispričala je Dragana Mirković za Blic.

Venčali su se posle mesec dana, a zatim dobili sina Marka i ćerku Manuelu.

Suprug joj prepisao milione i dvorac od 12.000 kvadratnih metara

Toni je svojevremeno priznao da uopšte nije znao ko je Dragana Mirković kada ju je prvi put video, jer je odrastao u Austriji i nije bio upućen u srpsku muzičku scenu.

Bijelić je pre nekoliko godina imao operaciju na mozgu, a potom i jaku upalu pluća. Dragani je za 50. rođendan poklonio „mercedes“ koji vozi i Kanije Vest, a koji navodno košta oko pola miliona evra.

Toni je, po Draganinom priznanju, njoj prepisao svu imovinu koju je stekao u Beču, te je kako kaže, na njeno pitanje zašto je tako odlučio, on samo odgovorio: „Jer sam tako želeo“.

Iza jednog od najvećih hitova pevačice krije se emotivna priča

Pesma "Sama" koju je snimila 2000. godine, opisuje nju u trenutku kada se iz Srbije zbog Tonija preselila u Austriju gde se udala.

- Posebno draga pesma mi je „Sama". To je prekretnica mog života. Bila je 2000. godina kada sam otišla u Austriju i udala se i jako sam vezana za tu pesmu - rekla je svojevremeno Dragana u emisji "Jutro", dok je numeru "Jedini" posvetila suprugu za deset godina braka.

- Pesmu „Jedini" sam posvetila svom suprugu za 10 godina braka i u tom spotu se pojavljuju mali Marko i Manuela. To je i njihovo poslednje pojavljivane i to zbog tate, jer smo hteli da imamo porodičnu uspomenu - zaključila je Dragana.

Kako se razbuktao sukob Cece i Dragane

Estradna scena puna je intriga, a odnos koji već decenijama privlači pažnju javnosti jeste onaj između dve folk pevačice, Cece Ražnatović i Dragane Mirković. Poznato je da njih dve nisu u dobrim odnosima još od devedesetih godina prošlog veka, iako se o tačnom razlogu samo spekulisalo. 

Spekulacije su bile razne, ali čini se da je, barem jedna strana, spremna da zakopa "ratne sekire".

Naime, na društvenim mrežama je postao viralan snimak na kom Ceca peva Draganinu pesmu "Nisam ni metar od tebe", a koji je nastao pre nekoliko godina, kada je ona bila član žirija u "Pinkovim zvezdama". 

Dragana je informaciju o ovom snimku primila sa osmehom, ali je priznala da nije pogledala snimak.

Dragana Mirković
Dragana Mirković / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Dragana Mirković

Stranci razotkrili PRAVU ISTINU o pevačicinom bogatstvu

Dragana Mirković nalazi se na listi najvećih pevačkih zvezda u regiji, a osim velikih hitova poseduje i ogromno bogatstvo. Njeno ime neretko možete videti i među najmoćnijim osobama u svetu.

Dragana koja je karijeru počela osamdesetih godina i koja je do 2017. objavila 21 album, zarađuje i od svoje osnovne profesije - one pevačke. 

Ne računajući troškove Internet usluga, obožavatelji do njene muzike dolaze besplatno, a kako vidmo na njenom službenom kanalu, njeni spotovi i snimke koncerata privlače reklamne kuće što njoj donosi veliku dobit.

Ipak, daleko značajniji izvori prihoda jesu oni koje stvaraju zajednički poslovni potezi nje i njenog supruga Tonija Bjelića. Na prvom mestu to je televizija 'DM SAT', komercijalni TV kanal na čijem čelu se nalazi upravo ona.

Dragana Mirković
Dragana Mirković / Izvor: Foto: Srbija Danas, Youtube printscreen KomunaOfficial

Ključ Draganinog bogatstva jest i firma za prodaju luksuznih automobila Maybach. Među klijentima je veliki broj njenih kolega, a pre nekoliko godina svoj 'primerak' automobila kupili su Lepa Brena i Slobodan Živojinović i to za 150.000 eura. Prema poslednjoj proceni stranice 'Net Worth Celebrities' Draganino bogatstvo iznosi 100 miliona dolara, piše Scena.