Sreda 29. nov 2023.
bakina kuhinja

Sa ovom poslasticom NEMA GREŠKE! NAJJEDNOSTAVNIJI kolač sa grizom i voćem, baka Jela je izabrala suvo grožđe, a ŠTA BIRATE VIi?

Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Desert od jeftinih sastojaka koji se brzo pravi, a jede se već generacijama.

Sa ovim kolačem ne možete pogrešiti - preukusan, prelagan i prelak za pravljenje. Najbolje od svega je što sami odlučujete o ukusu! Baka Jela se odlučila za suvo grožđe, a vi možete odabrati koje god voće želite.

Domaća TURŠIJA JAČA IMUNITET, čisti creva i POVEĆAVA nivo DOBRIH BAKTERIJA, odlična je ZA PROBAVU (RECEPT)

Domaća TURŠIJA JAČA IMUNITET, čisti creva i POVEĆAVA nivo DOBRIH BAKTERIJA, odlična je ZA PROBAVU (RECEPT)

Bliži se sezona ZIMNICE, budite ispred svih i napravite neodoljivu CEPKANU PAPRIKU, ukućani će se otimati oko nje!

Bliži se sezona ZIMNICE, budite ispred svih i napravite neodoljivu CEPKANU PAPRIKU, ukućani će se otimati oko nje!

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml maslinovog ulja ( ja sam stavila manje)
  • 100 gr brašna
  • 50 gr griza
  • korica limuna
  • 100 gr suvog grožđa potopljenog u rum

Priprema:

Rernu uključite na 200 stepeni C. Umutiti jaja sa šećerom. Izmešati brašno i griz i prosejati u umućena jaja. Dodati ulje, jogurt, suvo grozđe, koricu limuna i sve izjednačiti. Pleh obloziti pek papirom, izliti testo i izravnati, pa peći na 180 stepeni C 40 minuta. Potpuno ohlađen seći.

Fantastičan kolač! Odličan dezert posle posle rucka.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd