clear sky
20°C
01.06.2024.
Beograd
eur
117.1015
usd
108.2069
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Sa ovom poslasticom NEMA GREŠKE! NAJJEDNOSTAVNIJI kolač sa grizom i voćem, baka Jela je izabrala suvo grožđe, a ŠTA BIRATE VIi?

15.09.2023. 07:40
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Desert od jeftinih sastojaka koji se brzo pravi, a jede se već generacijama.

Sa ovim kolačem ne možete pogrešiti - preukusan, prelagan i prelak za pravljenje. Najbolje od svega je što sami odlučujete o ukusu! Baka Jela se odlučila za suvo grožđe, a vi možete odabrati koje god voće želite.

Domaća TURŠIJA JAČA IMUNITET, čisti creva i POVEĆAVA nivo DOBRIH BAKTERIJA, odlična je ZA PROBAVU (RECEPT)

Domaća TURŠIJA JAČA IMUNITET, čisti creva i POVEĆAVA nivo DOBRIH BAKTERIJA, odlična je ZA PROBAVU (RECEPT)

Bliži se sezona ZIMNICE, budite ispred svih i napravite neodoljivu CEPKANU PAPRIKU, ukućani će se otimati oko nje!

Bliži se sezona ZIMNICE, budite ispred svih i napravite neodoljivu CEPKANU PAPRIKU, ukućani će se otimati oko nje!

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml maslinovog ulja ( ja sam stavila manje)
  • 100 gr brašna
  • 50 gr griza
  • korica limuna
  • 100 gr suvog grožđa potopljenog u rum

Priprema:

Rernu uključite na 200 stepeni C. Umutiti jaja sa šećerom. Izmešati brašno i griz i prosejati u umućena jaja. Dodati ulje, jogurt, suvo grozđe, koricu limuna i sve izjednačiti. Pleh obloziti pek papirom, izliti testo i izravnati, pa peći na 180 stepeni C 40 minuta. Potpuno ohlađen seći.

Fantastičan kolač! Odličan dezert posle posle rucka.