clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ovakav kolač sa JABUKAMA još NISTE JELI, BAKA je pripremila BISKVIT po posebnom receptu, ukusno i HRSKAVO

26.02.2023. 09:24
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Cela kuća će zamirisati, kolač mekan poput pene

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 200 ml mleka
  • 1 jaje
  • 100 gr šećera
  • 100 ml jogurta
  • 200 gr brašna
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna

Fil

  • 50 gr šećera
  • 2-3 jabuke
  • 1 kockica maslaca
  • 200  gr  rogača mlevenog
Sok od OVE NAMIRNICE jača imunitet, čisti JETRU, creva i krvne sudove, a PIJE SE OVAKO! (RECEPT)

Sok od OVE NAMIRNICE jača imunitet, čisti JETRU, creva i krvne sudove, a PIJE SE OVAKO! (RECEPT)

Idealno uz ČAJ ili kafu: Napravite pravu ZIMSKU POSLASTICU po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)

Idealno uz ČAJ ili kafu: Napravite pravu ZIMSKU POSLASTICU po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)

Priprema:

Prvo pravimo fil. U šerpu stavimo mleko, šećer, po želji kockicu maslaca, rendane jabuke i malo ih prodinstati. Ubaciti rogač i prokuvati još 2 minuta i skloniti sa vatre. 

Za  biskvit umutiti jaje, dodati sećer, mleko, jogurt, brašno i prašak za pecivo, ulje i sve dobro izjednačiti.

 Podmazati pleh i posuti  brašnom. 

Sipati pola testa i zapeći na 200 stepeni C 10-15 minuta. Preko njega staviti fil od jabuka i rogača pa drugi deo testa. Peći još 30 minuta. Seći hladno.

 

Piše:
Srbija Danas
26.02.2023. 09:24