clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Baka Jela otkrila TAJNI SASTOJAK za najukusnije PALAČINKE - Provereni trik za najbolju smesu, zaista pravi ČUDO jer se tope u ustima

07.11.2023. 08:45
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Jeftin sastojak sa kojim će palačinke biti finije nego ikada, iznenadićete se baš!

Sigurno svaka domaćica i domaćin u Srbiji imaju svoj recept za ovu čuvenu poslasticu. Palačinke su najčešće dobro uvežbani recept koji se sprema narodski rečeno odokativno.

Međutim postoji tajni sastojak koji ovaj slatkiš čini još ukusnijim i mekšim, a sada nam ga je otkrila baka Jela.

Možda zvuči pomalo neobično, ali sve što treba da uradite jeste da u smesu za palačinke dodate i malo piva!

SRPSKI DELIKATES! Baka danas deli recept za KISELI KUPUS sa REBARCIMA, zasucite rukave i napravite uz njega i PROJUkiseo kupus

SRPSKI DELIKATES! Baka danas deli recept za KISELI KUPUS sa REBARCIMA, zasucite rukave i napravite uz njega i PROJU

RUČAK gotov za samo 45 minuta! PILEĆI PAPRIKAŠ po receptu naših baka - STARINSKO jelo koje vole i deca i odrasli!paprikaš

RUČAK gotov za samo 45 minuta! PILEĆI PAPRIKAŠ po receptu naših baka - STARINSKO jelo koje vole i deca i odrasli!

Pivo zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste.

Caka je tome što pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finim, takvim da se praktično topi u ustima.

Potrebno je:

  • 2 jajeta 
  • malo soli
  • 200 ml mleka
  • 100 ml piva
  • 100 ml ulja
  • 200-250 gr brašna

Priprema:

U činiju razbiti jaja, dodati soli pa izmutiti. Dodati ulje, mleko, pivo pa izmutiti. Dodavati brašno i mutiti žicom da testo bude bez grudvica i retko. Sipati kutlačom u podmazan tiganj toliko da se može razliti. Peći kratko sa jedne i druge strane. Puniti po želji.