Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Бака Јела открила ТАЈНИ САСТОЈАК за најукусније ПАЛАЧИНКЕ - Проверени трик за најбољу смесу, заиста прави ЧУДО јер се топе у устима

07.11.2023. 08:45
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Јефтин састојак са којим ће палачинке бити финије него икада, изненадићете се баш!

Сигурно свака домаћица и домаћин у Србији имају свој рецепт за ову чувену посластицу. Палачинке су најчешће добро увежбани рецепт који се спрема народски речено одокативно.

Међутим постоји тајни састојак који овај слаткиш чини још укуснијим и мекшим, а сада нам га је открила бака Јела.

Можда звучи помало необично, али све што треба да урадите јесте да у смесу за палачинке додате и мало пива!

СРПСКИ ДЕЛИКАТЕС! Бака данас дели рецепт за КИСЕЛИ КУПУС са РЕБАРЦИМА, засуците рукаве и направите уз њега и ПРОЈУkiseo kupus

СРПСКИ ДЕЛИКАТЕС! Бака данас дели рецепт за КИСЕЛИ КУПУС са РЕБАРЦИМА, засуците рукаве и направите уз њега и ПРОЈУ

РУЧАК готов за само 45 минута! ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ по рецепту наших бака - СТАРИНСКО јело које воле и деца и одрасли!paprikaÅ¡

РУЧАК готов за само 45 минута! ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ по рецепту наших бака - СТАРИНСКО јело које воле и деца и одрасли!

Пиво заправо појачава ефекат прашка за пециво у смеси, односно доприноси да се палачинке мало подигну током печења, али да изнутра остану меке и пахуљасте.

Цака је томе што пиво ствара угљен диоксид и тако делује као природно средство за дизање, а притом тесто чини растреситим и изразито финим, таквим да се практично топи у устима.

Потребно је:

  • 2 јајета 
  • мало соли
  • 200 мл млека
  • 100 мл пива
  • 100 мл уља
  • 200-250 гр брашна

Припрема:

У чинију разбити јаја, додати соли па измутити. Додати уље, млеко, пиво па измутити. Додавати брашно и мутити жицом да тесто буде без грудвица и ретко. Сипати кутлачом у подмазан тигањ толико да се може разлити. Пећи кратко са једне и друге стране. Пунити по жељи.