clear sky
10°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BAKIN TRIK za brže i ukusnije pečeno povrće u rerni: VITAMINSKI ZALOGAJI o kojima ste oduvek maštali

03.12.2022. 08:37
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
U nastavku vam donosimo genijalan trik koji će vam olakšati posao kod pečenja povrća u rerni

Stručnjaci su otkili trik koji će znatno skratiti vreme pripreme pečenog povrća, a ukus će biti još lepši.

  • Stavite praznu tepsiju u kojoj želite da pripremite prilog pečenog povrća, u rernu dok se ona ne zagreje.
  • Prethodno zagrevanje tepsije smanjiće vreme pečenja jer će se namirnice brže termički obraditi pri dodiru s vrućom tepsijom.
  • Takođe, ovaj način smanjiće i potrebu prevrtanja povrća pa ćete, manje otvarajući vrata rerne i time toplotu dodatno širiti po kuhinji.
PLETENA POGAČA SA MLEKOM: Savršen recept za iskusne domaćice po bakinom receptu (VIDEO)

PLETENA POGAČA SA MLEKOM: Savršen recept za iskusne domaćice po bakinom receptu (VIDEO)

NAJLEPŠA KREM ČORBA OD KARFIOLA: Smanjuje upale, čuva zdravlje krvnih sudova, a jednostavno se priprema (RECEPT)

NAJLEPŠA KREM ČORBA OD KARFIOLA: Smanjuje upale, čuva zdravlje krvnih sudova, a jednostavno se priprema (RECEPT)

Potrebno je:

  • 2 krompira
  • 2 paprike
  • 1 glavica crnog luka (može praziluk)
  • 1/2 tikvice
  • 2 šargarepe
  • začin, so i ulje
  • 4 čena belog luka
  • 2-3 lovorova lista
  • peršunov i celerov list

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

Na ulju ispržiti krupno sečen crni luk, dodati na kocke isečenu papriku i krupnije sečenu šargarepu, pa kad se malo izdinsta dodati tikvice.

Ubaciti peršunov i celerov list. Prebaciti u đuveč i peći na 220 stepeni poklopljeno oko 30 minuta. Obrok pun vitamina.

 

Piše:
Srbija Danas
03.12.2022. 08:37