clear sky
17°C
05.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ukusniji SLATKIŠ niste probali! Ultrakremasti BISKVIT KOLAČ čiji se ukus i miris ne zaboravljaju (RECEPT)

22.08.2023. 08:40
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Recept za čuveni kolač s mekanim biskvitom i kremastim filom

Potrebno je:

Za beli nadev:

  • 600 ml mleka
  • 3 kasike šećera
  • 2 pudinga od slatke pavlake
  • 2 vanilin šećera 
SIROTINJSKA MUSAKA BEZ MESA - obrok za MALE PARE gotov za samo pola sata oduševiće sve ukućane (RECEPT)

SIROTINJSKA MUSAKA BEZ MESA - obrok za MALE PARE gotov za samo pola sata oduševiće sve ukućane (RECEPT)

Kao da su OD MESA! Napravite pljeskavice od tikvica po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)

Kao da su OD MESA! Napravite pljeskavice od tikvica po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 puna kašika kakaa
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo 

Voće:

300 gr smokvi zrelih 

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U mleko dodati šećer, vanilin šećer, pa skuvati puding i dobro ga ohladiti. Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Dodati ulje i sve dobro izjednačiti najbolje mikserom lagano. Sipati u pleh podmazan i posut brašnom Kašikom vaditi prohlađen puding i stavljati u testo gusto, jedno do drugoga. U svaki puding ubaciti smokvu kojoj ste odsekli vrh i zasekli je u obliku krstića. Pritisnite do dna da uroni u testo. Peći na 180 stepeni C 45 minuta. Kolač se ne sme vaditi iz kalup dok se potpuno ne ohladi. Posuti vanilin i prah šećerom.