broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BEZ OVA TRI POMAGALA kuhinjski šefovi NE MOGU DA ZAMISLE KUVANJE: Ovako se sprema najukusnija hrana

14.12.2022. 18:54
Piše:
Srbija Danas
tiganj
tiganj / Izvor: Profimedia
Ovo je zaštitni znak vrhunskog kuvara!

Svi oni koji su probali da ispeku ribu u običnom tiganju ili da filetiraju meso tupim nožem brzo su shvatili da je za pripremu odličnih jela potrebna i kvalitetna oprema.

S time se slažu i vrhunski šefovi koji pomno grade svoju kolekciju kvalitetnog kuhinjskog pribora, a evo šta je za njih nezaobilazno!

Smiruju NATEČENE desni, KRVARENJE i ELIMINIŠU neprijatni ZADAH! Čajevi od ovih BILJKA deluju brzo

Smiruju NATEČENE desni, KRVARENJE i ELIMINIŠU neprijatni ZADAH! Čajevi od ovih BILJKA deluju brzo

MOKRITE ZA VREME TUŠIRANJA? Doktorka objašnjava zašto je to loše po zdravlje! (VIDEO)

MOKRITE ZA VREME TUŠIRANJA? Doktorka objašnjava zašto je to loše po zdravlje! (VIDEO)

Najsočniji SOS za TESTENINU iz bakine kuhinje - Recept ZA POČETNIKE u kuvanju, brzo, jednostvno i PREUKUSNO (VIDEO)

Najsočniji SOS za TESTENINU iz bakine kuhinje - Recept ZA POČETNIKE u kuvanju, brzo, jednostvno i PREUKUSNO (VIDEO)

Termometar

Ako želite da ispečete savršeno meko meso ili da pripremite slasni karamel bez straha da će da zagori, termometar je obavezan pribor svake dobro opremljene kuhinje. Svojim gostima uvek želimo da poslužimo samo najfinije zalogaje, no fini zalogaji moraju da budu i sigurni. Dok boja mesa može da ukazuje na to je li meso pečeno ili ne, najsigurniji smo da je dobro termički obrađeno ako mu proverimo temperaturu.

meso
meso / Izvor: Profimedia

Neprianjajući tiganj

Bilo da pripremate samo najzdravija jela ili su vam palačinke omiljeni obrok, u kuhinji morate da imate neprianjajući tiganj. Zahvaljujući podlozi za koju se ništa ne lepi, za pečenje na neprianjajućem tiganju treba da koristite minimalno ulja ili maslaca, a ponekad ni kapljicu ako se radi o masnijim namirnicama. Prednost neprianjajućeg tiganja je i pristupačna cena, a posebno se lako čisti jer nečistoće samo skliznu s površine.

doručak
doručak / Izvor: Profimedia

Profesionalni noževi

Pomno odabran set noževa u kulinarskom svetu je nešto poput zaštitnog znaka vrhunskog šefa. Svaki od njih će da potvrdi da kuhinja nije potpuna bez kvalitetnih noževa koji služe kao prvi korak u pripremi fine hrane. Nije svaki nož jednak, pa nam je tako potreban poseban nož za odreske, poseban nož za guljenje i nazubljeni nož za rezanje hleba. Postoje i univerzalni noževi koji služe za seckanje povrća i voća, a zvezda svake kuhinje je kuvarski nož namenjen za seckanje i rezanje gotovo svih vrsta namirnica.

Piše:
Srbija Danas
14.12.2022. 18:54