broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Zdrav RUČAK "NA KAŠIKU" - Napravite obrok po bakinom receptu za MANJE od 300 DINARA, deluje okrepljujuće (VIDEO)

05.08.2022. 14:09
Piše:
Srbija Danas
boranija
boranija / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Jednostavno, brzo i ukusno!

Ukoliko još niste sigurni šta želite danas da spremate za ručak, preporučujemo vam boraniju po receptu iz bakine kuhinje. Zdravo jelo, puno povrća i divnih začina, okrepiće vas. Pored ovoga neće opteretiti vaš kućni budžet jer su sastojci jeftini, a neke možda već i imate u kuhinji. 

Potrebno je:

  • 500 gr boranije (može smrznute)
  • 1 glavica crnog luka
  • 5-6 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • peršunov lista
  • 2-3 krompira
  • 1 zelena paprika
  • ulje, crvena paprika
  • biber, začin, so
Jarac U SUKOBU SA KOLEGAMA, Devica ima PREVIŠE OBAVEZA - Horoskop za PETAK je tu, pogledajte šta vam predviđa

Jarac U SUKOBU SA KOLEGAMA, Devica ima PREVIŠE OBAVEZA - Horoskop za PETAK je tu, pogledajte šta vam predviđa

Recept za GALA RUČAK koji košta MANJE OD 100 DINARA: TRI SASTOJKA i 15 minuta za obrok koji u Španiji decenijama ima status "božanstva"

Recept za GALA RUČAK koji košta MANJE OD 100 DINARA: TRI SASTOJKA i 15 minuta za obrok koji u Španiji decenijama ima status "božanstva"

Priprema:

Propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu, pa dodati boraniju i ceo krompir. Dodati crvenu papriku pa naliti vodu da boranija i krompir se skuva.  Krompr kuvan se izvadi pa se dodad nekoliko kašika vruće tečnosti iz boranije. 

Izgnječiti dodati seckan peršun i izgnječen  beli luk. Izmiksiriti pa vratiti u boraniju da prokuva. Dodati suvi začin, ili so, Boranija je dobila na gustini i fantastičnog je ukusa.

Ceo recept pogledajte na videu u prilogu.

 

Piše:
Srbija Danas
05.08.2022. 14:09