Brzo se pravi, a još brže nestaje sa tanjira - ovaj recept za tart sa breskvama će vam tražiti baš svi
Neodoljivo ukusno.
Vreme kada je ovo voće u jeku zrenja inspiriše da se njime pozabavite u kuhinji.
Napravite preukusnu poslasticu koju će svi obožavati.
Sastojci i količina:
breskve, zrele - 400 g
margarin - 100 g
šećer - 100 g
brašno - 200 g
jaja - 2 komada
prašak za pecivo - 1/2 kesice
so - prstohvat
maslac - 20 g
cimet - po ukusu
vanilin šećer - 1 kesica
listići badema - za posipanje
smeđi šećer - 50 g
šećer u prahu - za posipanje
Način pripreme:
Umesite testo od brašna, šećera, vanilin šećera, margarina, jaja, praška za pecivo, soli i cimeta po ukusu i razvucite ga u okrugli pleh. Breskve operite i isecite na kriške. Testo pospite smeđim šećerom, pa poređajte isečene breskve. Otopite maslac i njime poprskajte voće, te sve pospite listićima badema i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.