Skip to main content
čišćenje

Zbog onoga što je SIPALA u WC šolju MIRIŠE joj CELO KUPATILO, nema više smrada u kupatilu

Foto: Youtube printscreen/Andrea Jean Cleaning
Jednostavno i lako, eliminiše sve nepoželjne mirise!

Često se u videozapisima o čišćenju na TikToku, Twitteru i Instagramu omekšivač za veš spominje kao sredstvo s više mogućih namena: od sredstva za difuzore za osvežavanje prostora, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha, prenosi "The Sun".

Ako smo i mislili da se omekšivač za veš može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odeću, zaljubljenici u čišćenje na društvenim mrežama stalno pokazuju da to nije tako i otkrivaju mu nove svrhe.

Pranje sudopere 

Popularna britanska influenserka Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Sudoperu prvo zapuši i u nju ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa ravno iz kuvala za vodu doda i vruću vodu.  

 - Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine - savetuje Mrs. Hinch. 

KAKO SMANJITI RIZIK OD DIJABETESA? Lekari preporučuju unošenje OVE NAMIRNICE u ishranu

KAKO SMANJITI RIZIK OD DIJABETESA? Lekari preporučuju unošenje OVE NAMIRNICE u ishranu

Vodolije ISCRPLJENE, Ribe čuvajte se prehlade - Horoskop za utorak je spreman, evo šta predviđa

Vodolije ISCRPLJENE, Ribe čuvajte se prehlade - Horoskop za utorak je spreman, evo šta predviđa

Pranje prašnjavih radijatora

Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem.  

- Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše - podelila je. 

čišćenje
čišćenje
Foto: Profimedia

Brisanje prašine 

Korisnica "Clean Queen" pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik kako s omekšivačem sprečava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata. - Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se opet brzo skupi prašina - kaže ona.

Osvežavanje WC-a

Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC školjku dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

Pranje ulaznih vrata 

Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata - piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova. Takođe jedna TikTok korisnica, pod nadimkom Nic, podelila je kako u difuzor sa trskom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske.

- Miriše neveroatno, bolje nego pre - napisala je.

Čišćenje tepiha

Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da deluje 30-ak minuta pre ispiranja.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd