Skip to main content
Depresija

DELUJE BEZAZLENO, ALI... Posledice NISKOG SAMOPOUZDANJA su GORE nego što možeš da zamisliš!

Foto: Profimedia
Važno je za svaku ženu da ovo ima na umu.

Ovakve promene su normalne, s vremena na vreme, ali ako su takvi dani kod tebe sve češći, onda je bitno da znaš kako nisko samopouzdanje loše utiče na tvoj um i telo.

VOLIŠ BELU ČOKOLADU? Imamo loše vesti za tebe

Postoje ti dani kada se osećamo jako loše. Tada kao da nam ništa ne ide od ruke, i nismo ni najmanje zadovoljni svojim izgledom te bismo baš sve promenili na sebi da možemo.

1. Depresija i anksioznost

Kada te neprestano muče misli kako nisi dovoljno dobra, psihički ili fizički, takva negativnost često može dovesti do anksioznosti i depresije. Već od danas sama sebi počni deliti komplimente i posveti malo više vremena na negu, sređivanje i oblačenje. Počni malim koracima, koji će puno značiti.

Napunila je lavor vodom i KLIKERIMA - kako smo ikada mogli bez OVOGA? (VIDEO)

2. Umor i slabost

Konstantna negativnost učiniće te umornom i slabom, a često ti se neće dati ni da ustaneš iz kreveta. Umesto da joj se prepustiš, ustani i prošetaj, nazovi dragu osobu, upali omiljenu seriju, idi da vežbaš, nabavi ljubimca. Učini bilo šta što će istog trena zaokupiti tvoj um i telo, kako bi se osećala bolje.

3. Nezdrave navike

Moraš znati kako se nijedna promena ne događa preko noći, posebno ne ona telesna. Ako se osećaš loše u vlastitoj koži, samo se pokreni, bilo da je to u park na trčanje ili u teretanu. Ako se nešto ne vidi odmah, to ne znači da se ništa ne događa. Samo budi uporna te ne upadaj u zamku sedenja i ležanja, zatim konzumiranja nezdrave hrane, koja će se itekako videti na tvom telu, ali i koži, kosi i slično. Tu mislimo i na alkohol.

KAFA GLAVU ČUVA: Ovoliko šoljica DNEVNO treba da popijemo da bismo živeli duže

4. Nemaš inspiraciju

Nemoj prestati da radiš ono što voliš ili biti s nekim koga volitš, samo zato što su tvoju glavu zaokupile crne misli. Razmišljaj kako će ti jednog dana zbog toga sigurno biti žao. Ako nešto ne probaš i ne istraješ u tome, nikada ništa nećeš postići niti biti srećna.

5. Ljuta si na sebe, ali i na druge

Kada si ljuta na sebe, često tu ljutnju prenosiš i na one u tvojoj blizini, koji najčešće nisu ništa skrivili, samo su se pronašli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Ako si takva, to može prouzrokovati veće zdravstvene probleme, poput srčanog udara.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd