Skip to main content
mršavljenje

DIJETA OSAM SATI: Jedete SVE, a možete izgubiti i do 5 kilograma nedeljno

Foto: Profimedia
Mršavite lako i brzo.

Dijeta "8 sati" ili osmosatna dijeta zbog svojih neobičnih pravila još uvek jedna od najpopularnijih u svetu.

Napravite SAMI potpuno prirodne vaginalete i rešite se dosadne infekcije

Možete konzumirati sve što poželite u određenom intervalu od 8 sati. Na primer, od 9 do 17 sati jedite koliko hoćete, a ostalih 16 sati postite. Tako ćete ubrzati metabolizam i sagoreti višak masti, a za još bolje rezultate probajte jesti zdravu, nemasnu hranu, koja će vam dati više energije i manje kalorija.

Pozitivne strane dijete:

- kad planirate obroke u osmosatnom periodu, postajete svesniji svega što jedete. Na taj način jedete zdraviju hranu i ne unosite nepotrebne masnoće.

- mogućnost konzumiranja svega što poželite delovaće vrlo dobro na vašu psihu pa nećete imati potrebu za prejedanjem.

- ako vam je zadnji obrok u 17 ili 18 sati, izbeći ćete nezdrave obroke kasno navečer.

- doći će i dan kada nećete moći izdržati bez hrane za vreme posta, a u tom slučaju možete pojesti neku namirnicu s puno vlakana i proteina. Jogurt, povrće ili orašasto voće uvek su odličan izbor.

jogurt i voće
Foto: Profimedia

Negativne strane dijete:

- s obzirom na to da smete jesti bilo što u osmosatnom periodu, često ćete posegnuti i za nekom nezdravom hranom, što može doprineti i gojenju ili zdravstvenim problemima.

- nemojte preterati s redukovanjem hrane. Telu su potrebni nutrijenti pa uvek nastojte unositi dovoljno vitamina, minerala, proteina, zdravih masnoća i ugljikohidrata.

- ako unosite više kalorija nego što ih trošite, dijeta neće imati smisla. Za dobre rezultate ipak morate napraviti plan prehrane i vežbe. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd