Ponedeljak 26. feb 2024.
Anabela Atijas

"Dok sam se tuširala, NAPIPALA SAM KVRŽICU": Anabela otkrila sve O ZDRAVLJU, nakon HITNE OPERACIJE

Foto: Srbija Danas
Pevačica Anabela Atijas operisala je tumor na dojci i ispričala kako je došlo do toga da ode na pregled koji joj je spasao život.

Pevačica Anabela Atijas samo je jedna od mnogobrojnih poznatih ličnosti koja je uspela da se izleči od raka dojke. Imala je samo 19 godina kada je operisala tumor na dojci, o čemu se ne libi da priča.

Naime, u slučaju nekadašnje članice dens grupe "Funky G" samopregled je bio ključan da bi zakucala na vrata doktora koji joj je odmah ustanovio da ima tumor.

U OPASNOSTI OD BOLESTI SVI KOJI SU PRELEŽALI KORONU! Naučnici došli do ZABRINJAVAJUĆIH podataka: Rizik 3,5 puta veći!

U OPASNOSTI OD BOLESTI SVI KOJI SU PRELEŽALI KORONU! Naučnici došli do ZABRINJAVAJUĆIH podataka: Rizik 3,5 puta veći!

Tinejdžer (16) PREMINUO jer je pojeo PALAČINKU: Srušio se NASRED restorana pred očima RODITELJA (VIDEO)

Tinejdžer (16) PREMINUO jer je pojeo PALAČINKU: Srušio se NASRED restorana pred očima RODITELJA (VIDEO)

- Meni se to davno desilo, sa samo 20 godina. Operisana sam u Švedskoj 1995. godine. Imala sam tu sreću da čujem razgovor mojih prijateljica koje su pričale o pregledu, odnosno mamografiji. Slušala sam stariju prijateljicu koja je govorila tada da je samokontrola veoma važna i, eto, igrom slučaja meni je to ostalo u glavi, taj razgovor i jasno se sećam da trenutka kada sam napipala kvržicu na dojci. Tog petka sam se vraćala iz diskoteke, otišla da se tuširam i napipala kvržicu. U ponedeljak sam odmah otišla na pregled, urađena mi je biopsija i u roku od tri dana mi je zakazana operacija", ispričala je Anabela.

- U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila sa devojkama tih godina, koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri posle povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu, i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi urađeni biopsija i operacija. Nekoliko meseci sam bila na hormonskoj terapiji, i uspešno se oporavljala jer je tumor otkriven na vreme, sve je prošlo bez posledica. Posle toga sam ostala u drugom stanju, dobro sam iznela trudnoću, ali nisam mogla da dojim Lunu. Posle šest godina ugradila sam silikone, mada su mi lekari savetovali da to uradim i ranije. Psiha je mnogo bitna, ne predajte se bolesti, živite sa tim kao da je trenutan problem, koji će biti rešen - iskrena je bila Anabela.

Njeno zdravlje sada je dobro, a sve zahvaljujući samokontroli:

"Uvek odreagujem kada nešto primetim, sada poznajem svoje telo više nego ranije. Znam kako otprilike izgledaju te opasne kvržice, znam da ne bole i da su veoma tvrde, i da se po tome razlikuju od ostalih. Ne treba doživeti stres na svaku kvržicu u našem telu, ali treba biti obazriv, a ja sam postala mnogo obazrivija. Igrom slučaja mi je u malom mozgu ostalo to masiranje dojki pri tuširanju", rekla je Anabela.

 

Vremenska prognoza
Fog
10 Beograd