GULAŠ SA ŠAMPINJONIMA - Najukusniji posni ručak pripremite već danas, potrebno vam je samo 15 minuta
Ukoliko ste u potrazi za savršenim posnim ručkom, upravo ste ga našli!
Gulaš je mnogima vrlo drag dodatak, a kada je u toku post obično pomisle da ne mogu da ga spreme. Međutim, posni recept će vam priskočiti u pomoć.
Sastojci:
500 g šampinjona
pola praziluka
glavica crvenog (ili crnog) luka
šargarepa
3 čena belog luka
kašičica brašna
kašičica crvene začinske paprike
kašičica ljute tucane paprike
kašičica bibera
kašičica suvog začina
2 lista lovora
malo soli
150 ml soka od paradajza
150 ml vode
Priprema:
Praziluk i crni odnosno crveni luk isecite na sitno, a šargarepu izrendajte. Šampinjone isecite na željenu veličinu. Isto učinite sa belim lukom.
Zagrejte ulje, ubacite crveni luk, praziluk i šargarepu. Tokom dinstanja posolite. Dodajte šampinjone, pa ubacite kašičicu brašna.
Začinite ostalim začinima, prelijte vodom i sokom od paradajza. Kada se sve ukrčka pridružite lovorov list i beli luk. Poslužite sa testeninom. Prijatno!