Skip to main content
BiVits

HRONIČNI UMOR NIJE NIMALO BEZAZLEN: Kako da ga se rešite i koji su glavni uzroci

Foto: Shutterstock
Stalno vas muči umor i često se osećate slabo iako spavate dovoljno? Vreme je da obratite pažnju na vitamine i minerale koji vam nedostaju!

Konstantan umor je nešto što ume da bude jako iscpljujuće po ljude, a još gore od toga je kada se umor ne smanjuje odmaranjem i kada više ne znate zašto ste umorni.

Zbog brzog tempa života, umor je postao sastavni deo života većine ljudi, ali ono što većina zapravo ne zna je da umor može biti posledica mnogih zdravstvenih problema.

Vitaminski dodaci su veoma važni u smanjenju osećaja umora i iscrpljenosti, a ujedno i za održavanje dobrog zdravlja. 

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

VITAMIN C – najpopularniji zdravstveni dodatak 

Ljudski organizam nema sposobnost proizvodnje vitamina C te je neohodan njegov unos putem ishrane i suplemenata. Pospešuje imuni sistem, pomaže u regulisanju krvnog pritiska, bržem oporavku nakon infekcije, normalnoj produkciji kolagena, smanjuje osećaja umora i iscrpljenosti, doprinosi antioksidativnoj zaštiti organizma i boljoj apsorpciji gvožđa. 

Osim vitamina C, do nedostatka energije može dovesti i manjak VITAMINA B KOMPLEKSA

Vitamini B grupe doprinose normalnoj funkciji nervnog i mišićnog sistema i tako vraćaju energiju, pored toga doprinose zdravlju srca i krvnih sudova, normalnom energetskom metabolizmu, normalnoj sintezi DNK, kao i normalnoj sintezi crvenih krvnih zrnaca

Obzirom da su vitamini B kompleksa izuzetno važni, smatra se da se dovoljna količina ne može uneti samo ishranom. Ali postoji posebna formulacija koja objedinjuje vitamine B grupe i omogućava nadoknadu celog kompleksa u jednoj tableti.

Uz vitamine B i C, potrebno je unositi što više minerala i gvožđa. 

Hronični umor nije stanje koje moramo da prihvatimo, već treba da shvatimo kao alarm ili signal koji nam šalje naš organizam i koji ne treba da ignorišemo!

Vremenska prognoza
Fog
17 Beograd