clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

HRSKAVE I PREUKUSNE: Recept za punjene, pohovane PALAČINKE kojima niko ne može odoleti!

06.06.2023. 08:40
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Obožavaju ih i mladi i stari

Potrebno je:

  • Palačinke
  • 100 gr kisele pavlake
  • 100 gr šunke
  • 100 gr mlečnog kačkavalja
  • kečapa
  • 100 gr brašna
  • 100 gr prezli
  • 1 jaje
  • malo mleka
  • ulje 
BAKIN RECEPT za ukusan i BRZ RUČAK: Tikvice u kombinaciji sa MESOM - sočne i pune fila, tope se u ustima

BAKIN RECEPT za ukusan i BRZ RUČAK: Tikvice u kombinaciji sa MESOM - sočne i pune fila, tope se u ustima

DODALA MESO I KROMPIR - Potpuno drugačiji ukus PLJESKAVICA od TIKVICA po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)

DODALA MESO I KROMPIR - Potpuno drugačiji ukus PLJESKAVICA od TIKVICA po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)

Priprema:

Palačinke premazati pavlakom, u list šunke staviti lista kačkavalja pa preko kečapa. Uviti u rolnicu.

Staviti na premazanu palačinku, saviti ivice i uviti u rolnicu. Jaje umutiti, dodati 50 ml mleka pa izmešati. Provući palačinku pa uvaljati u brašno, ponovo u jaje i mleko pa u prezle.

Pržiti na umerenoj temperaturi da porumene. Odozgo ukrasiti kečapom i rendanim kačkavaljem. Služiti toplo. 

 

Piše:
Srbija Danas
06.06.2023. 08:40